Inlooplunch Harmelen

harmelen • Om eenzaamheid onder (alleenstaande) ouderen te bestrijden is er elke donderdag in Het Trefpunt in Harmelen een mogelijkheid voor hen om aan te schuiven voor een gezamenlijke lunch.

Naast brood zorgen de vrijwilligers altijd voor een extra hapje, zoals een kom soep, (pasta)salade, saté of een omelet. De vrijwilligers eten zelf ook mee. De lunch fungeert als belangrijk contactmoment voor de ouderen. Er worden nieuwe contacten opgedaan, het netwerk vergroot of herstelt zich en er ontstaan weer afspraken om samen iets gezelligs te gaan doen. De lunch is van 12.00 tot 14.00 uur. 


Investeren in lokale energie

woerden • Woerdenaren die willen investeren in lokale duurzame energie, kunnen vanaf nu terecht bij energiecoöperatie Woerden Energie. 

Deze coöperatie gaat op korte termijn zonnepanelen plaatsen op de daken van bioscoop AnnexCinema in Woerden en Beukehof Van Dam en Verboom in Zegveld, waarin inwoners financieel kunnen participeren. Voorzitter Koen Hordijk: "Het mooie van lokaal investeren, is dat inwoners het eigendom over de energieprojecten houden en dat alle opbrengsten binnen de gemeente blijven. Daarom worden ook de zonnepanelen door een lokale partij gelegd." Inwoners die wonen in de postcodes 3442, 3443, 3446, 3447 en 3448, 3471, 3474 en 3651, kunnen deze ronde meedoen. 

q  www.woerdenenergie.nl/participeren