• Scène uit de voorstelling 'Struikelen'.
• Scène uit de voorstelling 'Struikelen'. Foto: PR

'Struikelen' in theater Het Klooster

woerden • Met voorstellingen die betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich op 4 mei (Nationale Dodenherdenking) in om deze dag van extra betekenis te voorzien. In Het Klooster in Woerden is voor de vijfde keer een productie gemaakt, in samenwerking met Theater na de Dam.  

Jongeren uit Woerden verdiepten zich onder leiding van theatermakers Sanne Dorrepaal en Niek Dekker in de geschiedenis van Woerden ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zij gingen in gesprek met ouderen over hoe het was jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormden samen met ander bronmateriaal de basis van de voorstelling 'Struikelen'. 

'Struikelen' gaat over een steen en een naam. Wie wás die naam? Een klein steentje van 10 bij 10 centimeter met daarop een naam en twee data. Op woensdag 4 mei is om 16.00 uur de try-out van de voorstelling. De première is diezelfde dag om 21.00 uur (na de dodenherdenking). Reserveren voor de gratis voorstellingen (doneren wordt op prijs gesteld), kan via kloosterwoerden.nl.

De voorstelling is mede mogelijk gemaakt door 4 & 5 mei Woerden, CPW, VSB fonds Woerden, Vrienden van Het Klooster.

q www.kloosterwoerden.nl/theater-na-de-dam-2022