vrijdag 22 april

Avondje bordspelletjes spelen
20:00, Woerden, K'77, Hoge Rijndijk 3a
Ouderwets avondje bordspelletjes spelen. Blik op Hout neemt allemaal (nieuwe) spelletjes mee die bezoekers kunnen proberen. De entree is gratis.

zaterdag 23 april

Expositie de schilderclub
11:00-17:00, Woerden, Brediushonk, Kievitsstraat 40
Er zijn ruim honderd schilderijen te zien. Daarnaast is er een boekje te koop van al het werk, voorzien van een verhaal van Ton IJlstra: ‘De avonturen van hond, poes en eend’. Dit boekje is te bestellen tijdens de expositie.

Rondleiding Het Klooster
11:00, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
Deelnemers nemen een kijkje achter deuren die normaal gesproken voor publiek gesloten blijven. Na afloop van de rondleiding staat een kopje koffie of thee klaar in de foyer. De rondleiding duurt ongeveer 60 minuten. Per rondleiding zijn acht bezoekers welkom. Kaarten kosten 3 euro en zijn verkrijgbaar via www.kloosterwoerden.nl.

Streekmarktbespeling
13:15, Woerden, Petrustoren, Kerkplein 5b
Henk Verhoef zal het carillon bespelen.
www.carillonwoerden.nl

Jubileumconcert
20:00, Kamerik, De Schulenburch, Overstek 2
Muziekvereniging Nieuw Leven uit Kamerik houdt in samenwerking met Koor Bravour uit Woerden een jubileumconcert. Dit ter viering van het 75-jarig bestaan van de vereniging. Tijdens het concert zullen de fanfare en het koor elkaar afwisselen. De toegang is gratis. Tijdens de pauze is er een verloting met mooie prijzen ter dekking van de kosten. In het bijzonder zijn ook de oud-leden van Nieuw Leven welkom bij dit feestelijke concert.

zondag 24 april

Expositie de schilderclub
11:00-17:00, Woerden, Brediushonk, Kievitsstraat 40
Er zijn ruim honderd schilderijen te zien. Daarnaast is er een boekje te koop van al het werk, voorzien van een verhaal van Ton IJlstra: ‘De avonturen van hond, poes en eend’. Dit boekje is te bestellen tijdens de expositie.

‘Uur van lofprijzing’
18:30, Woerden, Kruiskerk, Mesdagplein 4
In deze eerste zondag na Pasen is er ruimschoots de ruimte om de bekende paasliederen te zingen. zoals: ‘Daar juicht een toon daar klinkt een stem!’. Ds. Nathan Noorland spreekt over het thema: ‘Ontmoetingen van Jezus na zijn opstanding’.

maandag 25 april

Aglow samenkomst
19:45, Woerden, wijkcentrum Molenvliet, Stromenlaan 132a
Thema van de samenkomst is: ‘God tilt je op, hoger dan waar je was...’ Spreekster is Wilma Oosterhuis. Zij is schrijfster van de dagboeken ‘Levensgroei’ en ‘Levenskracht’ en de boeken ‘Mijn reis begon met één stap’ en ‘Elke dag is een frisse start’.

dinsdag 26 april

Klankschalenconcert
10:00-11:00, Woerden, Inloophuis 'Leven met kanker', Wilhelminaweg 77
Ingrid van Alst geeft een klankschalenconcert. Klankschalen (en andere instrumentjes) geven door hun rustige geluiden ontspanning. De klanken veroorzaken een trilling. Doordat je lichaam voor een groot deel uit water bestaat komen deze trillingen makkelijk je lichaam binnen. Daardoor kan een diepe rust ontstaan. Je kan zelfs in slaap vallen. Meer informatie via: 06-14004496 of e-mail: info@inloophuislevenmetkanker.nl.

K’araoke in K’77
20:00, Woerden, K'77, Hoge Rijndijk 3a
Zoals elk jaar kunnen bezoekers in de Koningsnacht in K'77 los met een avond K’araoke. Iedereen kan langskomen en op het podium een zelfgekozen liedje meezingen. Entree is gratis.

donderdag 28 april

Kaarsenzakken versieren
10:00-12:00, Woerden, Inloophuis 'Leven met kanker', Wilhelminaweg 12
Iedereen die meeloopt met De 24 uur van Woerden kan zijn of haar kaarsenzak personaliseren en wat versieren. Alle materialen hiervoor zijn aanwezig in het Inloophuis. Tijdens De 24 uur van Woerden staan alle kaarsenzakken langs het parcours en de kaarsen worden aangestoken zodat ze tijdens de indrukwekkende heldenronde om 22.00 uur allemaal branden. Dit geeft een prachtig beeld en vele lopers zoeken hun eigen kaarsenzak met daarop vaak een tekening, de naam van een dierbare of een mooie boodschap.

Koffiemiddag
14:00-16:00, Woerden, bibliotheek, Meulmansweg 27
Elke donderdag is er in de huiskamer van de bibliotheek een koffiemiddag. Bezoekers kunnen hier terecht voor een praatje, een spelletje of om aan een handwerk te werken. Koffie en thee kosten 1 euro en het tweede kopje is gratis. Informatie via: 06-24192250 of e-mail: inger.vandijk@buurtwerk.nl.