Voorrondes NK knikkeren

woerden • In Ouwehands Dierenpark in Rhenen is op zaterdag 2 juli de finale van het NK knikkeren. Vanuit de gemeente Woerden mogen zestien knikkeraars aan deze finale meedoen. Om erachter te komen wie dit zijn houdt het Beweegteam Woerden op woensdag 8 juni de voorrondes op het Kerkplein in Woerden. Kinderen tussen de 6 en 12 jaar oud mogen zich aanmelden. Er zijn op de dag twee voorrondes: één van 14.30 tot 15.30 uur en één van 15.30 tot 16.30 uur. Per ronde zijn er acht poules met maximaal vijf spelers. Deze poules worden (zoveel mogelijk) ingedeeld op basis van leeftijd. Wie de poule wint, mag door naar de landelijke finale. Deelname is gratis. Aanmelden kan tot en met 31 mei via de website.

q  www.inwoerden.nl


Waterdiertjes zoeken

harmelen • Bezoekers van natuurterrein De Kievit in Harmelen kunnen op zondag 15 mei op zoek naar waterdiertjes. Met een schepnet, potjes en loepen onderzoeken deelnemers het leven in een sloot of poel. Er is informatiemateriaal beschikbaar waarmee zij de verschillende soorten leren herkennen. In het water leven veel soorten kikkers, bootsmannetjes en schrijvertjes. Maar het is tevens mogelijk dat er een bloedzuiger in het net belandt of een slak. De activiteit is van 14.00 tot 16.00 uur. De Kievit is te bereiken via het voetpad naast Bisschopshof 2. 

q  www.dekievitharmelen.nl


Onthulling nieuwe Thuisbus

woerden • Stichting Thuishuis Woerden heeft een nieuwe Thuisbus. Die vervangt het oude verouderde voertuig. 

Op maandag 23 mei vanaf 14.30 uur voor het eerst te zien op het grasveld aan het Hofplein, nabij zorginstelling Weddensteyn. De stichting gaat de Thuisbus gebruiken als een mobiele ontmoetingsplek voor ouderen in de eigen wijk. Als de bus op z'n plek staat, zetten medewerkers van de stichting er stoelen en tafels voor. Zo ontstaat er een pop-up terras waar ouderen elkaar kunnen ontmoeten. Ze drinken een kopje koffie of thee, doen een spelletje of komen langs voor een praatje. Met de Thuisbus wil Thuishuis Woerden eenzaamheid onder ouderen verminderen en contacten in eigen wijk bevorderen.

q  www.thuishuiswoerden.nl