• Vrijwilligers van de organisatie op het podium van Het Klooster.
• Vrijwilligers van de organisatie op het podium van Het Klooster. Foto: Thomas Sohilait

Morgen is het dan zover: 'De 24 uur van Woerden'

woerden • Na vier jaar vindt De 24 uur van Woerden eindelijk weer plaats. De lustrumeditie met als goede doelen het Inloophuis 'Leven met kanker' Woerden en het Prinses Máxima Centrum Utrecht voor het Project Kwaliteit van Leven. 

Late gevolgen

Tijdens de kick-off afgelopen maandagavond in Het Klooster vertelden afgevaardigden van beide doelen over hun belangrijke huis respectievelijk project. Het project van het Prinses Máxima Centrum richt zich op de late gevolgen bij kinderkanker. "Naar die effecten doen we onderzoek", vertelde Jaap den Hartogh van dit centrum.

Inloophuis 'Leven met kanker' is al erg bekend. Voorzitter Adri van Montfoort was vooral blij te zien hoeveel mensen zich weer inzetten voor het huis en gaan wandelen. Eline van Goch verklaarde dat ze zich inzet voor jongeren die thuis te maken hebben met deze ziekte. "Ik ben zelf vorig jaar mijn moeder verloren aan kanker en bij de chill-avond van het inloophuis wil ik tieners een plek bieden." De chill-avonden zijn in de opstartfase en staan open voor tieners tussen de 12 en 18 jaar.

Het begint te kriebelen

Wat je vooral voelde is dat iedereen er enorm veel zin in heeft, dat het nu echt begint te kriebelen. Er was mooie harpmuziek van Mathilde Kaptein bij binnenkomst en later vertolkten Sofie de Bruijn en Sem Hoos Arcade en Let it be met vader Peter Hoos op gitaar. Sofie en Sem zijn vrijdagavond ook te horen als solisten bij het Excelsior Promsorkest, gesteund door een groot koor.

Kom op de fiets

Tijdens de avond kon iedere teamcaptain de nodige spullen halen, zoals op de voorpaginafoto te zien is. De loten zijn bijna uitverkocht en de organisatie is er helemaal klaar voor. Die benadrukte steeds opnieuw: kom op de fiets. Alle info inclusief wegafsluitingen, is te vinden op www.de24uurvanwoerden.nl

Winny van Rij