vrijdag 13 mei

Concert carillon
16:00-17:00, Woerden, Petrustoren, Kerkplein Beiaardier Mathieu Polak verzorgt een toepasselijk concert voorafgaand aan de feestelijke opening van de 24 uur van Woerden. Met nummers als 'You’ll never walk alone' en het Stadslied van Woerden komen deelnemers alvast in de wandelstemming.

zaterdag 14 mei

Freakend Festival
12:00-23:00, Woerden, Cattenbroekerplas
Bezoekers gaan los op de hardste housebeats van onder andere La Fuente, Firebeatz, Roog en Erick E. Beide stages zijn overdekt zodat de gasten onbezorgd kunnen feesten. Tickets à 25 euro (ex. fee) zijn verkrijgbaar via de website. www.freakend.nl

Housefeest ‘Back to Basic’
21:00-02:00, Woerden, Podium Bredius (Babylon), Burgemeester H.G. van Kempensingel 31
Housefeest ‘Back to Basic’ is bedoeld voor bezoekers van 18 jaar en ouder. Mikewell, K.E.N.T. , Ponzo, J.D.K. en Bryvno zorgen deze avond voor de muziek. De entree is gratis.Het feest is een initiatief van een vriendengroep die al voor de coronapandemie evenementen organiseerde. Dit met als doel om iets leuks te bieden aan inwoners van Woerden en omgeving.

zondag 15 mei

Jeugddienst
18:30, Woerden, Maranathakerk, Molenvlietbaan 10
Ds. Jacco Overeem uit Woerden zal de jeugddienst, met als thema: ‘Wie ben jij (voor de ander)?’, leiden. Hij gaat in op de vraag hoe je met een ander omgaat. De dienst is ook te bekijken en te beluisteren via YouTube en de Kerkomroep.

maandag 16 mei

Aglow samenkomst
19:45, Woerden, wijkcentrum Molenvliet, Stromenlaan 132aThema van de bijeenkomst is: 'Over Leven' en spreekster is Elian van Ingen-Opstal.

dinsdag 17 mei

Fietstocht en gezonde lunch
10:00, Woerden, Inloophuis 'Leven met kanker', Wilhelminaweg 12
Dit voorjaar en deze zomer staat er geregeld een fietstocht op het programma die afgesloten wordt met een gezamenlijke gezonde lunch in het inloophuis. Het fietsen en de lunch zijn bedoeld voor iedereen die te maken heeft met kanker en is onder leiding van een vrijwilliger. De fietsroute is iedere keer weer anders en zal 1,5 tot 2 uur duren. Alleen meedoen aan de fietstocht of juist niet fietsen en wel lunchen kan ook. De lunch is om 12.00 uur. Aanmelden is noodzakelijk en kan via: 06-14004496, e-mail: info@inloophuislevenmetkanker.nl of in het inloophuis.

woensdag 18 mei

Leesgroep
10:00-12:00, Woerden, Inloophuis ‘Leven met kanker’, Wilhelminaweg 12
Iedereen die deelneemt aan de leesgroep leest een boek wat hij of zij mooi, leuk, spannend, inspirerend of gewoon de moeite waard vindt. De leesgroep staat onder leiding van Anneke Schwier en Fenny Kronemeijer. Bij het inloophuis zijn ook boeken te leen.

Dansvoorstelling
20:15, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
SHIFFT en DOX brengen met Krave een ontsnapping uit het alledaagse. Een intense honger naar samenzijn, dát is Krave waar zeven dansers elkaar ontmoeten in een laatste poging om los te komen van de wereld om hen heen. Een dwingende maatschappij die altijd maar vraagt om meer. Ondanks hun verschillen hunkeren ze naar contact, naar een manier om samen te smelten. Hoe vluchtig of tijdelijk dan ook. Kaarten à 18,50 euro zijn verkrijgbaar via de website van Het Klooster.
www.kloosterwoerden.nl

donderdag 19 mei

De Derde Helft
10:00-13:00, Woerden, TV Cromwijck, Waardsedijk 37
De Derde Helft bij TV Cromwijck is een activiteitenprogramma in en om de sportkantine, bedoeld voor 55-plussers. Er worden sociale, sportieve en culturele activiteiten georganiseerd, met als doel mensen bij elkaar te brengen en van de sportvereniging een gezellige ontmoetingsplaats te maken. Aanmelden kan bij Gerrit van Assem: 06-46367624 of e-mail: dederdehelft@tvcromwijck.nl.

Stiltewandeling
15:15, Harmelen, De Kievit, Bisschopshof 2
Elke derde dinsdag van de maand (19 mei, 16 juni, 21 juli, 18 augustus en 15 september) is er een (stilte)wandeling. Deelname kost 3 euro, inclusief koffie of thee. Aanmelden via: 0348-442759 of e-mail: amlindeboom@ziggo.nl.

'Christen én Woerdenaar'
20:00, Woerden, Het Baken, Beneluxlaan 3
Interkerkelijke bijeenkomst van de Raad van Kerken Woerden over het thema: ‘Ben jij Christen én Woerdenaar?' Tijdens de bijeenkomst zal Hans Luttik van City Movements Nederland spreken. Hij vertelt over hoe kerk en stad met elkaar zijn verweven en hoe christenen zorg kunnen dragen voor de stad en stadsgenoten. Na de pauze is er een mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan over de vraag wat het betekent om christen én inwoner van Woerden te zijn. Toegang is vrij.
www.kerkeninwoerden.nl