'Begin juni coalitieakkoord'

woerden • De vier politieke partijen die in Woerden onder leiding van Dirk van der Borg onderhandelen hopen begin juni met een coalitieakkoord te komen. Dat schrijft de formateur in een brief aan de gemeenteraad. 

Vertegenwoordigers van de formerende partijen - CDA, LijstvanderDoes, Progressief Woerden en ChristenUnie-SGP - hebben de afgelopen weken rond de tafel gezeten om hun visie voor de nieuwe bestuursperiode met elkaar te bespreken. Ook is een onderhandelagenda vastgesteld. Deze agenda is gebaseerd op een zevental opgaven (onder andere woningbouw, openbare ruimte, energietransitie en aanpak eenzaamheid en armoede) die de partijen met elkaar hebben vastgesteld. 

Het doel is om in de eerste weken van juni tot een inhoudelijk akkoord te komen en de presentatie van het nieuwe college. Partijen die niet deelnemen aan de beoogde coalitie kunnen op een A4-tje aangeven welke punten zij belangrijk vinden. 'De formerende partijen hechten eraan om de inbreng van alle partijen in de gemeenteraad te betrekken in het formatieproces', schrijft Van der Borg in de brief.