• Samen met senioren muziek maken.
• Samen met senioren muziek maken. Foto: Bauke Borsboom

Het Klooster biedt vermaak voor senioren

woerden • De komende weken start Het Klooster met drie nieuwe seniorenprojecten. Muziek, theater en dans staan daarbij centraal. 

Het gaat om het muziekproject 'Zing en speel' in activiteitenhuis De Cope in Kamerik, het theaterproject 'Vertelt u eens' in Het Dorpshuis in Harmelen en dansproject 'Beweeg en leef' in wijkcentrum De Plint in Woerden. Bij alle projecten staat plezier en ontspanning voorop.

In het muziekproject ‘Zing en speel’ gaan deelnemers, onder leiding van muziekdocenten, zingen en spelen op verschillende kleine percussie-instrumenten. Ook wordt er zelf muziek bedacht en wordt er bewogen op muziek. Bij het theaterproject ‘Vertelt u eens’ gaan theaterdocenten met de deelnemers op reis naar vroeger, door middel van een rollenspel met muziek, toneel en eigen herinneringen. Bij het dansproject ‘Beweeg en beleef’ wordt er geluisterd naar muziek en gekeken naar het verhaal wat de muziek vertelt. Dit verhaal wordt omgezet in beweging, in dans. Het project is voor iedereen en er kan ook zittend meegedaan worden.
Het aanbod voor senioren presenteert Het Klooster onder de naam ‘Kunstmenu Zilver’. Dit aanbod, dat tot stand komt in samenwerking met verschillende partners in de gemeente, zal in de loop van 2022 en daarna steeds verder worden uitgebreid. Ook zal er in de toekomst een speciaal theateraanbod met voorstellingen voor ouderen gemaakt worden voor het Kunstmenu Zilver.

Muziekproject 'Zing en speel' vindt plaats op dinsdag 24 en 31 mei, 7, 14, 21 en 28 juni van 10.30 tot 12.00 uur. Aanmelden via: activiteitenhuis-kamerik@ziggo.nl. Theaterproject 'Vertelt u eens' is op vrijdag 3, 10, 17 en 24 juni en op 1 en 8 juli van 10.30 tot 12.00 uur. Aanmelden via: dorpshuisharmelen@gmail.com. Dansproject 'Beweeg en leef' is op woensdag 1, 8, 15, 22 en 29 juni en op 6 juli van 10.30 tot 12.00 uur. Aanmelden via: agendabeheerdeplint@gmail.com.