vrijdag 20 mei

Workshop rijmpjes maken
10:00, Woerden, Inloophuis 'Leven met kanker', Wilhelminaweg 12
John Blok verzorgt een workshop rijmpjes maken. Blok vertelt hoe hij te werk gaat met foto’s en rijmpjes. Onder de titel ‘Zie je wat je leest? Of lees je wat je ziet?’ kunnen deelnemers zelf ervaren hoe je dat kunt doen. Aanmelden kan telefonisch via: 06-14004496, per e-mail: info@inloophuislevenmetkanker.nl of in het inloophuis tijdens openingstijden.

zaterdag 21 mei

Plantjes- en rommelmarkt
10:00-13:00, Woerden, Volkstuinvereniging Parkzicht, Parklaan 84
Voor een zacht prijsje is het mogelijk om diverse jonge plantjes (allerlei soorten groenten, zoals komkommers, courgettes, sla en tomaten, bloemen, heersters e.d. te kopen. Een primeur dit jaar is de rommelmarkt en tevens de verkoop van aardbeien voor consumptie.

Wandeling door Brediuspark
10:00-12:30, Woerden, Brediushonk, Kievitstraat 42
Gezamenlijke wandeling onder het motto: ‘Even tijd voor jezelf op een zaterdagochtend!’ Een wandeling waarin tijd is voor ontmoeting, stilte en uitwisseling. Begeleiders zijn Pieter van Lier en Carla Post. Kosten: vrijwillige bijdrage. Opgeven kan door een e-mail te sturen naar: Istoria834@gmail.com.

Streekmarktbespeling
13:15, Woerden, Petrustoren, Kerkplein 5b
Henk Verhoef zal het carillon bespelen.
www.carillonwoerden.nl

Gran Partita in Het Baken
16:00, Woerden, Het Baken, Beneluxlaan 3
‘Das Königreich Rücken’ verzorgt een bijzonder concert. Het muziekgezelschap speelt de serenade Gran Partita voor blazers en contrabas van Mozart, met verteller Annemieke Jansen. Zij zal tussen de delen brieffragmenten van Mozart voorlezen. Een aantal muzikanten speelt in het Orkest van het Groene Hart uit Woerden en koesterde al langere tijd de wens om de serenade te spelen. Dus ging met op zoek naar muzikale ‘vrienden’ voor het concert. Entree is 6,50 euro, inclusief consumptie. Kaarten bestellen kan door een e-mail te sturen naar: granpartita1221@gmail.com o.v.v. voor- en achternaam, 06-nummer en het aantal kaartjes. Er wordt dan een Tikkie gestuurd.

GVR Eindpresentatie toneelgroep 6/7/8
16:00, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
De GVR is de eindpresentatie van de toneelgroepen 6/7/8 in samenwerking met leerlingen dans en muziek. De voorstelling is geïnspireerd op het gelijknamige boek van Roald Dahl. Sofie is een weesmeisje dat op een nacht wordt ontvoerd door een reus. Hij blijkt, in tegenstelling tot de andere reuzen, een vriendelijke reus. Langzaam komt Sofie achter het geheim van de dromenwereld en besluit dat er iets moet gebeuren aan de gemene reuzen. Kaarten à 5 euro zijn verkrijgbaar via www.kloosterwoerden.nl. Tot 18 jaar is de toegang gratis.

zondag 22 mei

Hotel Realizee
16:00 en 20:15, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
Theatergroep de Realiteit speelt de voorstelling Hotel Realizee. De toeschouwer krijgt een kijkje in de keuken en achter de schermen van dit bijzondere hotel. Sinds het overlijden van eigenaar Marie-Louise leven er namelijk uiteenlopende ideeën over de te varen koers. In dit unieke drieluik is de bezoeker te gast in de lobby, het restaurant en de keuken. Er is een middag- en avondvoorstelling (om 16.00 en 20.15 uur). Kaarten à 11,50 (inclusief een drankje) zijn verkrijgbaar via www.realiteit.nl.

dinsdag 24 mei

Workshop smartphone fotografie
19:30, Woerden, Fotostudio Harald Lakerveld, Golf van Biskaje 4-A21
Workshop georganiseerd door ZOOOM ZZP Collectief Woerden. Deelnemers leren goede foto's te maken met de smartphone en deze met een app te bewerken voor het beste resultaat. De foto’s worden in de studio van Lakerveld gemaakt en bewerkt. Daarna worden de resultaten bekeken en besproken. Deze activiteit is ook voor zzp'ers die (nog) geen lid zijn van ZOOOM ZZP Collectief Woerden. Opgeven kan via de website: www.zzpwoerden.nl.

zaterdag 28 mei

Nationale Hengeldag
10:00-15:00, Woerden, Stormeer (in de wijk Waterrijk)
HengelSportVereniging De Rijnstreek doet mee aan de Nationale Hengeldag 2022. Kinderen en jongeren kunnen kennismaken met de hengelsport. Deze dag zijn er demonstraties van een wedstrijdvisser op zeelt en brasem en vissen op roofvis vanuit een bootje. Daar kan men ook zelf in meevaren. Daarnaast is er een karpervisser aanwezig die wil laten zien wat er allemaal komt kijken bij het vissen op deze dieren. "2019 was een prachtige visdag aan het Stormeer. Nu doen we het weer hier in Waterrijk, omdat hier veel vis zit en er veel door jongeren wordt gevist”, aldus Willem-jan van Tuijl, secretaris van de vereniging. Op de locatie staan diverse kraampjes met informatie en materialen. Verder staat er een springkussen waarop de allerkleinsten zich kunnen uitleven.