Inloopspreekuur Fietsersbond

woerden • De Fietsersbond afdeling Woerden houdt op woensdag 1 juni een inloopspreekuur bij Brownies & downieS op het Kerkplein.

Het is het laatste inloopspreekuur voor de zomervakantie. Inwoners kunnen van 10.00 tot 11.30 uur langskomen om mee te denken over het verder fietsvriendelijk maken van de gemeente. Vertegenwoordigers gebruiken alle ideeën en suggesties als input in haar overleg met de gemeente Woerden. 


College schiet WoerdenSport te hulp

woerden • Het college van de gemeente Woerden wil WoerdenSport te hulp schieten. De vrijwilligersorganisatie, die de zwembaden in Woerden en Harmelen exploiteert, verkeert als gevolg van de coronacrisis in financieel zwaar weer. 

Met de voorgestelde compensatie van 270.000 euro kan de bedrijfsvoering overeind blijven. Zonder de compensatie zegt het stichtingsbestuur niet verder te kunnen en komen ‘andere scenario’s’ in beeld. Het Batensteinbad in Woerden en H2O in Harmelen waren tot half januari nagenoeg gesloten. Alleen het geven van zwemlessen was op beperkte schaal mogelijk. 

Acute betalingsproblemen

Hoewel de zwembaden al weer enige tijd volledig open zijn, kampt WoerdenSport nog altijd met de financiële naweeën van de coronacrisis. Er is echter geen sprake van acute betalingsproblemen. WoerdenSport ontving namelijk al subsidie voor 2022. Daarnaast is de betaling van de huur van WoerdenSport aan de gemeente in 2021 en de eerste twee kwartalen van 2022 opgeschort.

In opdracht van de gemeente doet een extern bureau momenteel onderzoek naar de toekomst van de twee zwembaden. Uit dit onderzoek moet naar voren komen hoe de gemeente ‘efficiënt en duurzaam’ kan investeren in de twee zwemaccommodaties.


Coop Harmelen wordt Boni

harmelen • De Coop supermarkten in Groot-Ammers, Harmelen en Stolwijk gaan de komende tijd over naar de Boni-formule.

Dit is een gevolg van de goedkeuring van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) voor de verkoop van acht supermarkten aan Boni. Op 21 december stemde de ACM in met de fusie tussen de supermarktketens PLUS en Coop, op voorwaarde dat er vanuit concurrentieoverwegingen twaalf winkels verkocht zouden worden. 

Eerste stap

Door de verkoop van acht winkels aan Boni is de eerste stap om invulling te geven aan deze voorwaarden genomen. Het gaat daarbij om de winkels in Harmelen, Hollandscheveld, Ruurlo, Stolwijk, Terborg, Wehl, Groot-Ammers en Ravenstein. De eerste winkel wordt de komende week overgedragen, waarna in overleg stapsgewijs de rest van de winkels volgen.