zaterdag 28 mei

Nationale Hengeldag
10:00-15:00, Woerden, Stormeer (in de wijk Waterrijk)
Hengelsportvereniging De Rijnstreek doet mee aan de Nationale Hengeldag 2022. Kinderen en jongeren kunnen kennismaken met de hengelsport. Deze dag zijn er demonstraties van een wedstrijdvisser op zeelt en brasem en vissen op roofvis vanuit een bootje. Daar kan men ook zelf in meevaren. Daarnaast is er een karpervisser aanwezig die wil laten zien wat er allemaal komt kijken bij het vissen op deze dieren. Op de locatie staan diverse kraampjes met informatie en materialen. Verder staat er een springkussen waarop de allerkleinsten zich kunnen uitleven.

Cabaret Babylon
20:00, Woerden, Podium Bredius, Burg H.G. van Kempensingel 31
Babylon, tegenwoordig Podium Bredius, bestond op 10 juni 2021 precies veertig jaar. Door corona kon dit jubileum niet groots worden gevierd. Stichting Jongerenproject Woerden wil alsnog een aantal leuke activiteiten organiseren, met een knipoog naar het verleden. Er wordt afgetrapt met Babylon Cabaret, een activiteit die begin deze eeuw zeer succesvol was. Een mix van ervaren cabaretiers die ‘vroeger’ in Babylon hebben gespeeld en nieuwe, talentvolle comedians staat deze avond op het podium. De line-up bestaat uit Teun van der Elzen, Debby Sevenhuysen, Jeroen Pater, Sima Sharma, Rein Pastoor en ex-Woerdenaar Roel C. Verburg. Het geheel staat onder leiding van MC (presentator) Vincent Geers. De entree is 10 euro. Er is kaartverkoop aan de deur. Kaarten reserveren kan via: info@podiumbredius.nl

Open ochtend logeerhuis
10:00-11:00, Woerden, Logeerhuis Bredius, Park Oudeland 74
Elke laatste zaterdag van de maand opent Logeerhuis Bredius de deuren voor belangstellenden. Bezoekers worden ontvangen met koffie/thee met wat lekkers. Er is de mogelijkheid het logeerhuis te bekijken en informatie te krijgen. Het kan helpen mensen te stimuleren alvast te gaan kijken en niet te wachten tot het water aan de lippen staat. Preventief inzetten van logeerzorg is bewezen effectief tegen overbelasting bij mantelzorgers en voorkomt crisissituaties en acute uitplaatsing naar een verpleeghuis. En het houdt mantelzorgers gezonder. Ook mensen die misschien vrijwilliger willen worden zijn welkom.
www.logeerhuisbredius.nl

dinsdag 31 mei

Family Tech Campus
18:00-21:00, Woerden, TechnoHUB, Industrieweg 2b
De regionale techniek-experience voor 10 tot 15-jarigen en hun ouders. Zij kunnen meedoen aan workshops die worden gegeven door docenten van het Kalsbeek College en het Cals College. Ook het bedrijfsleven is aanwezig. Het evenement is bedoeld om bezoekers te laten ervaren hoe leuk en betekenisvol een beroep in de techniek en technologie is.

woensdag 1 juni

Family Tech Campus
18:00-21:00, Woerden, TechnoHUB, Industrieweg 2b
Voor informatie: zie dinsdag 31 mei.

Voorleesavond
19:00, Woerden, bibliotheek, Meulmansweg 27
Met het thema Woerden, wordt vervolgd! heeft KUNSTaandenRIJN een creatief project uitgevoerd voor Woerden 650 jaar stad. Twaalf koppels van schrijvers en tekenaars maakten tussen oktober 2021 en april 2022 een geïllustreerd verhaal. De verhalen worden deze avond voorgelezen. Ook zijn de tekeningen te bekijken. Toegang is vrij.

donderdag 2 juni

De Derde Helft bij TV Cromwijck
10:00-13:00, Woerden, TV Cromwijck, Waardsedijk 37
De Derde Helft bij TV Cromwijck is een activiteitenprogramma in en om de sportkantine, bedoeld voor 55-plussers. Er worden sociale, sportieve en culturele activiteiten georganiseerd, met als doel mensen bij elkaar te brengen en van de sportvereniging een gezellige ontmoetingsplaats te maken.55-plussers die het leuk vinden om nieuwe mensen te ontmoeten om activiteiten mee te doen kunnen langskomen. Aanmelden kan bij Gerrit van Assem: 06-46367624 of e-mail: dederdehelft@tvcromwijck.nl.

zaterdag 4 juni

‘Koeiemart on Tour'
10:00-15:00, Woerden, zijkant van de Petruskerk, Kerkplein
Stadsmuseum Woerden gaat op reis met de Koeiemart tentoonstelling, welke eerder te zien was in het pop-up museum in de Rijnstraat. Tijdens de Graskaasdag is iedereen die zin heeft om Koeiemart herinneringen op te halen of meer te horen en te zien over deze unieke traditie welkom. Toegang is gratis. De Koeiemart on Tour is mogelijk gemaakt door de Vroedschap van Woerden Anno 2018, de bedrijvenkring die het Stadsmuseum steunt.

Bingo
20:30, Woerden, kantine SC Woerden, Steinhagenseweg 7
Een boekje voor de hele avond kost 10 euro. Er wordt twee keer een semi superronde gespeeld en één keer een superronde, met een hoofdprijs van 150 euro. Na ronde zes is er een pauze, met daarin de loterij en een nauwelijks te tillen levensmiddelenmand als hoofdprijs. De kantine is vanaf 19.00 uur geopend; de bingo begint rond 20.30 uur.