Handjehelpen zoekt 'maatjes'

woerden • Gaby Kramer, regiocoördinator van Handjehelpen, zoekt vrijwilligers die in hun eigen buurt 'maatje' willen worden van iemand die wat steun kan gebruiken. 

“Onze hulpvragers geven aan dat dankzij een maatje hun leven fijner is, dat ze méér contacten hebben en beter in hun vel zitten", vertelt Kramer. Ze wijst op de website van Handjehelpen waarop verschillende hulpvragen zijn te vinden. Bijvoorbeeld van Joëlle (37) uit Woerden die overspannen is en het lastig vindt zichzelf te activeren. Ze heeft weinig mensen in de buurt om op terug te kunnen vallen. Kramer: "Ze kijkt uit naar een opgewekte vrijwilliger die het leuk vindt om met haar te wandelen, iets te ondernemen, het huis op te ruimen of gewoon even om mee te kletsen."

Ontlasten

Voor Cindy (41) uit Kamerik valt de opvoeding van haar vijf kinderen door lichamelijke klachten en psychische overbelasting soms zwaar. Ze zoekt een maatje die haar kan ontlasten en de kinderen een leuke tijd kan bezorgen. Zij zijn gek op knutselen, buiten spelen en spelletjes doen. De heer Vaarman (86) uit Woerden is mantelzorger voor zijn vrouw met niet aangeboren hersenletsel. Als zijn vrouw bij de dagbesteding is, dan voelt hij zich soms alleen en kijkt hij uit naar een luisterend oor. "Het zou leuk zijn als er een gezelschapsmaatje is te vinden voor meneer", aldus Kramer. 

Ze geeft aan dat er momenteel meer hulpvragen zijn dan beschikbare vrijwilligers. "De hulpvragen komen bij een brede doelgroep vandaan, van 0 tot 100 jaar. Voor een hulpvrager wordt het leven door een vrijwilliger vaak echt leuker!" Wie maatje wil worden van een hulpvrager kan contact opnemen met Gaby Kramer via: 06-10142463 of e-mail: gkramer@handjehelpen.nl.  

Alle hulpvragen zijn te vinden op onderstaande website. 

www.handjehelpen.nl/vrijwilligerswerk-woerden


Dick Jaspers bij Acquit

woerden • Vijfvoudig wereldkampioen driebanden Dick Jaspers is zaterdag 4 juni te gast bij Acquit. Dit vanwege het 40-jarig jubileum van de Woerdense biljartvereniging. 

In het clubgebouw aan de Waardsedijk 33 geeft Jaspers een demonstratie. Voorafgaand vindt het Open-Libre-toernooi plaats waar alle biljarters uit de regio aan mee kunnen doen. De finales van het toernooi starten om 12.00 uur; rond 15.00 uur zal Jaspers beginnen met zijn demonstratie.
Biljartvereniging Acquit is veertig jaar geleden opgericht als ongebonden vrije vereniging, om de biljartsport voor iedereen toegankelijk te maken. Jarenlang speelden de leden biljart in een wijkgebouw. De vereniging groeide echter zo hard dat in 2005 een verhuizing volgde naar het huidige clubgebouw. Naast de verschillende competities is er bij Acquit ook ruimte voor jeugd biljart. Samen met het Beweegteam Woerden en de KNBB brengt de vereniging de biljartsport onder de aandacht en kunnen kinderen kennismaken met de biljartsport.