• Spontaan optreden op straat.
• Spontaan optreden op straat. Foto: pr

15e editie Bravour Shantyfestival in centrum Woerden

Algemeen

WOERDEN • Koor Bravour organiseert op zaterdag 11 juni voor de 15e keer een muziekfestijn in het centrum van Woerden. 

Op vijf podia zijn er optredens van veertien geselecteerde zeemans- en shantykoren uit alle windstreken. Om 11.30 uur opent burgemeester Victor Molkenboer van Woerden het shantyfestival. Aansluitend is er een optreden van Koor Bravour. 


• Koor Bravour - Arie Angenent

Vanaf 12.00 uur strooien de deelnemende koren hun muzikale noten over boord richting de Woerdense pleinen en straten en creëren zij een sfeer van ‘zoute zee, stoere zeelui, gerookte paling, haring en vooral veel muzikale gezelligheid’. De hele dag zal een kritische jury de zingende bemanningen volgen en beoordelen, om aan het einde van de dag de felbegeerde publieksprijs uit te reiken.

Lied
Koor Bravour, opgericht in 2021, kon vorig jaar vanwege corona het 20-jarig bestaan niet vieren. Tijdens het festival zal er zeker aandacht zijn voor deze mijlpaal. Daarnaast viert Woerden dat het dit jaar 650 jaar geleden is dat het stadsrechten kreeg. Aanleiding om met alle koren en de bezoekers een lied over de stad Woerden te zingen waarvan de tekst op een groot lichtscherm zal worden getoond.

Het programma van het festival is te vinden op onderstaande website.

www.bravour.nl