Serie concerten in Bonaventurakerk

woerden • In de Bonaventurakerk in Woerden is er dit jaar opnieuw een serie klassieke concerten. Omdat de series in 2020 en 2021 vanwege corona erg karig waren, pakt de organisatie dit jaar flink uit.

Het openingsconcert is op vrijdagavond 10 juni en wordt verzorgd door koor Cappella Pratensis. De leden zingen onder andere liederen die passen onder de kathedrale orgelmuziek van Marcel Dupré en Olivier Latry. Deze werken zijn geschreven voor ruimtes zoals de Notre Dame in Parijs en gaan perfect werken in de kathedrale ruimte van de Bonaventurakerk. Op vrijdagavond 1 juli wordt opnieuw de canto ostinato van Simeon ten Holt uitgevoerd, maar nu met het professioneel dameskoor Wishful Singing.

Panfluit

Na de zomervakantie volgen nog een vijftal concerten. Op vrijdag 26 augustus geeft Geerten Liefting een soloconcert. Op vrijdag 9 september is er een bijzondere combinatie te horen van orgel met panfluit door Geert van de Wetering en Matthijs Koene.op zaterdag 24 september worden masterclasses gegeven rondom orgelimprovisatie. In de avond geven de docenten, Hayo Boerema, Jos van der Kooy en Geerten Liefting, met z'n drieën een improvisatieconcert. 

In de maand oktober zijn er nog twee orgelconcerten. Op vrijdag 7 oktober speelt de wereldberoemde organist Olivier Penin in de Woerdense kerk. Hij is organist van de Saint Clothilde in Parijs, in dezelfde kerk waar César Franck organist was. Hij speelt tijdens dit concert orgelwerken van Franck, die dit jaar 200 jaar geleden geboren is. Op vrijdag 21 oktober zit Rien Donkersloot achter het kerkorgel. Hij is organist van de Sint Joriskerk in Amersfoort.

De entree voor de koorconcerten is 17,50 euro, de solo-orgelconcerten kosten 10 of 12,50 euro. Kinderen tot 16 jaar mogen gratis naar binnen.

www.bonaventuraconcerten.nl