Scootmobieltocht naar Harmelen

woerden • Eigenaren van een scootmobiel die er graag op uit gaan, kunnen weer de hort op. Stichting Thuishuis gaan namelijk starten met scootmobieltochten. 

De eerste tocht is op dinsdag 21 juni vanaf zorgcentrum Weddesteyn langs de Utrechtsestraatweg in Woerden. Daar verzamelen deelnemers zich om 13.00 uur en horen zij wat de spelregels zijn. De groep vertrekt daarna richting Harmelen waar bij Kersenboerderij Oosterom wordt gepauzeerd voor koffie of thee met gebak. De hele tocht is circa 20 kilometer lang. Rond 16.00 uur zijn de deelnemers weer terug in Woerden. Er gaan begeleiders mee op de fiets en op de scootmobiel. Voor noodgevallen staat er een bus standby, om bij pech iemand op te kunnen pikken. Opgeven kan via: 06-83405125 of e-mail: info@thuishuiswoerden.nl. Deelname is gratis. 


Vijf wethouders in Woerden

woerden • Woerden krijgt vijf wethouders. Vier namens de formerende partijen (CDA, LijstvanderDoes, Progressief Woerden en ChristenUnie-SGP) en één die onafhankelijk is.  

Dat schrijft formateur Dirk van der Borg in een brief aan de gemeenteraad. Hij wijst naar de stevige ambities voor Woerden in de komende jaren en de bijbehorende werklast voor het college. "Verschillende partijen hebben aangegeven dat een bemensing van vijf wethouders wenselijk is." De partijen hebben daarom afgesproken om op zoek te gaan naar een 'ervaren' vijfde bestuurder.

Presentatie

Van der Borg denkt dat de partijen in de eerste weken van juni hun formatiegesprekken kunnen afronden. Naar verwachting kan rond 13 juni de presentatie van het nieuwe college en het collegeprogramma plaatsvinden. De oppositiepartijen krijgen nog de mogelijkheid om iets te zeggen over het programma dat als concept is opgesteld. "Er is nog ruimte voor aanvullende inbreng voorafgaand of tijdens de raadsvergadering waarop wij het akkoord met de gemeenteraad bespreken."


Bijeenkomst voor bewoners binnenstad

woerden • In De Dam in Woerden (ingang Het Klooster) is donderdag 9 juni een bewonersbijeenkomst van Stichting Platform Binnenstad. Er staan een aantal actuele onderwerpen op de agenda. Zo is er aandacht voor veiligheid en wordt er informatie gegeven over de stand van zaken met betrekking tot de plannen voor een vitale binnenstad (compacter winkelgebied). De bijeenkomst begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur. Meer informatie via: 06-22567174 of e-mail: info@platformbinnenstadwoerden.nl.