Oudelandseweg op de schop

woerden • De Oudelandseweg in Woerden gaat vanaf maandag 13 juni flink op de schop. De stoepranden en waterkolken worden gesteld, het trottoir wordt opnieuw bestraat en de rijbanen krijgen een nieuwe laag asfalt.

Het gaat om het deel van de Oudelandseweg vanaf de Oostdam tot en met de kruising met de ’s-Gravensloot. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot en met vrijdag 15 juli. Gedurende vier weken is de 'stad-uit' route van de Oudelandseweg afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De 'stad-in' richting blijft wel open. In de laatste week wordt de weg in beide rijrichtingen afgesloten voor autoverkeer, dit vanwege het asfalteren van de weg. De route blijft voor fietsers en voetgangers in beide richtingen beschikbaar. Omleidingen staan met borden aangegeven en verkeer wordt begeleid door verkeersregelaars.

Bereikbaarheid panden

De woningen en bedrijven blijven gedurende de werkzaamheden bereikbaar te voet en per fiets. Met de auto kan het zijn dat gebruikers op een bepaalde dag of tijd niet op de oprit van een pand kunnen komen. Hierover worden zij van te voren door de aannemer geïnformeerd. Ook voor bewoners en ondernemers geldt dat de route alleen stad-in beschikbaar is. Tijdens de werkzaamheden is hinder onvermijdelijk. Zo kan bij het frezen van het asfalt geluidsoverlast optreden voor direct aanwonenden.

Tijdens de werkzaamheden is er voor doorgaand verkeer een omleiding van kracht. Deze gaat via de Utrechtsestraatweg en de N198. Hierdoor treedt er vertraging op vanwege een langere route. Daarnaast wordt er extra drukte verwacht op de Polanerbaan in de richting Utrechtsestraat en op de Utrechtsestraat stad uit. Weggebruikers moeten rekening houden met langere reistijden. Met het openbaar vervoer zijn aparte afspraken gemaakt over de routes en tijden. 

Wie vragen heeft, kan contact opnemen met de omgevingsmanager Tjibbe van Dijk via: 06-50295962 of e-mail: dijk.t@woerden.nl.