vrijdag 10 juni

Concert Cappella Pratensis
20:15, Woerden, Bonaventurakerk, Rijnstraat 56
Mannenensemble Cappella Pratensis verzorgt een programma met onder andere een a -capella mis van Josquin de Prez, dus muziek uit de 15e eeuw. Daarnaast ook twee 20e eeuw werken, echte kathedrale muziek van Marcel Dupré en Olivier Latry (De huidige organist van de Notre Dame in Parijs). Een afwisseling tussen gregoriaans en orgel-solo. Kaarten à 17,50 euro zijn te bestellen via: www.bonaventuraconcerten.nl/cappella-pratensis-en-geerten-liefting/ Kinderen tot 16 jaar mogen gratis naar binnen. 

zaterdag 11 juni

Open dag bij Sol Sport
09:00-17:00, Sol Sport, Ampèreweg 3
Bezoekers kunnen kennismaken met de groepslessen die Sol Sport biedt. Om 09.00 en 13.00 zijn er demonstratielessen: functionele training (HIIT), Sol Pump, Pilates, Sol Balance, Sixty Fit en Zumba.
www.solsport.nl

Concert Daniël Polak
09:45-10:30, Woerden, Petrustoren, Kerkplein 5b
Beiaardier Mathieu Daniël Polak geeft een concert in het kader van het kaasmarktproject en heeft zijn repertoire aangepast op de havendagen en het shantyfestival dat om 12.00 uur losbarst. Hij trakteert het publiek op 21 shanties om in de stemming te komen. Nederlandse hits zoals ‘Ketelbinkie’ en ‘Het kleine Café aan de Haven’ worden afgewisseld met internationale klassiekers als ‘My Bonnie’.

IVN Slootjesdag
10:00-16:00, Kamerik, De Beekhoeve, Van Teylingenweg 172
Kinderen van 4 tot 12 jaar kunnen met hun (groot)ouders ontdekken hoe bijzonder het leven is in een doodgewone sloot. Onder begeleiding van IVN-natuurgidsen gaan de kinderen lekker scharrelen langs de oevers van het water. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Wel is het aan te raden om laarzen aan te doen. Er zijn gedurende de dag meerdere rondes. Elke ronde duurt ongeveer een uur.

Rondleiding Het Klooster
11:00, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
Bezoekers nemen een kijkje achter deuren die normaal gesproken voor publiek gesloten blijven. Kaarten à 3 euro zijn verkrijgbaar via www.kloosterwoerden.nl.

Quilttentoonstelling
11:00-16:00, Woerden, Het Baken, Beneluxlaan 3
De Woerdense quiltgroep Qua-Draad houdt een gevarieerde quilttentoonstelling. Er zijn ongeveer veertig quilts te bekijken. De entree is gratis. Quilten is een verhaal maken in lapjes en steekjes. In ingenieuze geometrische patronen of fantasierijke voorstellingen. Soms minuscule lapjes, in een uitgekiend kleurenpalet aan en op elkaar gestikt. Daar overheen weer fijne lijntjes van stiksels die dankzij de zachte tussenlaag de stof doen opbollen en de quilt reliëf geven. Meer informatie: 0348-417064.

Vogelmarkt
13:00-15:00, Woerden, clubgebouw Avicultura, De Singen 43a
Er worden vogels zoals kanaries, tropen en parkieten aangeboden. Ook wordt er advies gegeven door leden van de vereniging over het houden en kweken van deze vogels. Iedereen is welkom en een kopje koffie is gratis.
www.aviculturawoerden.nl

Koning van Katoren
13:30 en 16:00, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
De musical wordt uitgevoerd door de leerlingen van de kindermusical van Het Klooster. De musical is geïnspireerd op het gelijknamige boek van Jan Terlouw.Het land Katoren wordt geregeerd door zes zeer bijzondere ministers. Stacey, geboren op de dag dat de oude koning overleed, vind dat een rare situatie. Zij vraagt zich af hoe iemand koning zou kunnen worden. In deze reis vol zang, dans en toneelspel komen we langs een enge draak, een vreemde tovenaar, vogels die verschrikkelijke herrie maken, gevaarlijke granaatappels en nog veel meer. Kaarten à 7,50 euro zijn verkrijgbaar via www.kloosterwoerden.nl. Tot 18 jaar is de toegang gratis.

Ska-avond bij K'77
20:30, Woerden, K'77, Hoge Rijndijk 3a
Ska-avond met muziek van de bands Treasure Drop en Skapisch?! Treasure Drop is een acht koppige band die een mix van traditionele Jamaicaanse reggae, ska en rocksteady speelt. Skapisch?! is een energieke uptempo party ska band die van ieder optreden een wervelende show weet te maken. Dit doen zij met hun eigen versie van ska, compleet met aanstekelijke melodieën, rockende riffs, knallende polka en opzwepende shouting waarbij het publiek wordt uitgenodigd om vooral lekker mee te doen. Entree is 5 euro. Tickets zijn verkrijgbaar via: www.k77.nl/tickets.

maandag 13 juni

All about the voice
19:30, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
Presentatie van cursisten. Na een hele poos stil te hebben gestaan mogen zij eindelijk weer voor publiek zingen. Voor deze zangavond heeft de zangsectie lichte muziek de krachten gebundeld. Het publiek kan genieten van leerlingen van Het Klooster die zowel solo, als in groepsverband weer de sterren van de hemel mogen zingen. Kaarten kosten 5 euro en zijn verkrijgbaar via www.kloosterwoerden.nl. Tot 25 jaar is de toegang gratis.