• Cees Verburg kreeg een sjerp omgehangen.
• Cees Verburg kreeg een sjerp omgehangen. Foto: Woerden Marketing

Cees Verburg nieuwe Kaaskoning

woerden • Cees Verburg is de vijfde Hollandse Kaaskoning. De Woerdenaar werd onder toeziend oog van de Woerdense kaasbranche benoemd tot ‘hoogheid van het gele goud’. 

De ‘kroning’ vond vrijdagavond, aan de vooravond van de Woerdense Graskaasdag, plaats. Met drie ferme ridderslagen werd de nieuwbakken Hollandse Kaaskoning door zijn voorganger Rien van den Wijngaard (o.a. Reypenaer Kaas) benoemd. Burgemeester Victor Molkenboer die samen met de oud-Kaaskoning Van den Wijngaard en Danielle Verweij de jury vormde, roemt de nieuwe Kaaskoning om zijn tomeloze inzet voor de Woerdense kaas. Verburg zet zich al jarenlang belangeloos in voor evenementen als de Graskaasdag en Kaaskoningverkiezing. Ook is hij een enthousiaste aanjager van het Kaasgenootschap, een collectief van ondernemers die tradities, evenementen, activiteiten, Kaaspakhuis en de promotie een warm hart toedraagt. Cees Verburg runt in het dagelijks leven Verburg Kaas, een moderne kaashandel die onder meer levert aan kaasspeciaalzaken, markt en ambulante handel. 

De eretitel wordt ontvangen voor de verdienstelijkheid binnen de kaaswereld en de passie voor het kaasvak. Cees Verburg voegt zich in de eregalerij van eerdere Hollandse Kaaskoningen: Jan de Goey, Jos van Riet, Bas en Hollander en Rien van den Wijngaard. Voor het eerst was ook de Bodegraafse Kaaskoningin Marlou Bink-Verkleij bij de feestelijke ‘inauguratie' aanwezig. Bodegraven en Woerden zijn goede ‘kaasburen' en vullen elkaar onder meer bij de promotie goed aan.