'De Tijdreis van Woerden'

woerden • In het kader van 650 jaar stadsrechten is er op zaterdag 18 juni een evenement speciaal voor kinderen: 'De Tijdreis van Woerden'. Deelnemers volgen een parcours dwars door de binnenstad, vol spellen, puzzels en funsports. De start is op het Kerkplein en alle kinderen kunnen gratis meedoen. 

De Tijdreis van Woerden is opgezet als een levend ganzenbord. Ganzenbord is wel het meest bekende bordspel van Nederland. Bij levend ganzenbord zijn er niet 63 vakjes op een speelbord, maar 63 punten als een route door Woerden. In groepjes van twee of drie volgen deelnemers vanaf het Kerkplein een parcours, door met de dobbelsteen te gooien. Onderweg komen ze daarbij allerlei raadsels en spellen tegen, die vaak wel iets te maken hebben met de geschiedenis van Woerden. Er zijn onderweg ook funsports te doen. Soms hele moderne, zoals Jabbit of frisbee, maar er zijn ook vergeten spellen van lang geleden.

Ouders

De Tijdreis van Woerden is leuk voor kinderen tot ongeveer 13 jaar. Ouders of andere begeleiders zijn welkom om mee te doen, zeker voor kinderen jonger dan 10 jaar. Kinderen kunnen zich tussen 11.00 en 14.00 uur aanmelden bij de start op het Kerkplein. De organisatoren verwachten dat het deelnemers ongeveer 75 minuten kost om bij de finish te komen. Ook het eindpunt is op het Kerkplein. Eveline Martens, één van de organisatoren, is erg enthousiast over het spel. "Door de opdrachten kom je misschien wel dingen over Woerden te weten die je nog niet wist. En iedereen gaat de spellen en funsports heel leuk vinden. Wie weet kom je onderweg nog wel een Romein tegen, of iemand die hier 650 jaar geleden woonde." De Tijdreis van Woerden en het Levend Ganzebord zijn initiatieven van Kiwanis Woerden. Het wordt georganiseerd samen met Beweegteam Woerden, Stadshart Woerden, Lions Castellum Laurum, Speelgoedbank Woerden en vele vrijwilligers.