• Het in aanbouw zijnde kinderdagverblijf.
• Het in aanbouw zijnde kinderdagverblijf. Foto: Kwakkenbos

Kwakkenbos stelt bouwplaats open

harmelen • Wie een kijkje wil nemen bij het in aanbouw zijnde kinderdagverblijf (kdv) van Kind & Co aan de Groenendaal 1 in Harmelen kan zaterdag 18 juni langskomen. Aannemersbedrijf Kwakkenbos stelt van 13.00 tot 16.00 uur de bouwplaats open. 

Doorgaans is de bouwplaats verboden toegang, maar tijdens de Dag van de Bouw is deze opengesteld voor het publiek. De toegang is gratis en er valt een hoop te beleven voor jong en oud. Naast een rondleiding zijn er diverse activiteiten voor kinderen. Zo kunnen zij metselen, timmeren en is er reuze lego om mee te spelen. Verder is er een speurtocht uitgezet die wordt afgesloten met een fotomoment op de bouwplaats.

Handwerk

De jaarlijkse Dag van de Bouw is dé open dag van de Nederlandse bouwsector. Op deze dag kunnen bezoekers niet alleen zien hoe ver het project gevorderd is, maar krijgen zij ook uitleg over hoe de bouw in z'n werk gaat. Op de bouwplaats wordt er nog steeds veel handwerk door echte vakmensen verricht, maar achter de bouw gaat ook een wereld aan innovatie schuil, waar met de modernste technologieën en technieken wordt gewerkt. Diverse partners zijn aanwezig op de bouwplaats om meer te vertellen over de bouw. Algemeen directeur Michel Kwakkenbos van Kwakkenbos BV nodig iedereen uit om langs te komen. "Er valt bij ons een hoop te zien en mee te maken op zaterdag 18 juni. Het wordt een leuke dag voor jong en oud!"
Het bouwproject in het dorp ging op 19 januari van start toen wethouder Tymon de Weger de eerste paal sloeg. Die paal was gemaakt door de kinderen van Nijntje Pluis. Hiermee werd het startsein gegeven voor de bouw van het nieuwe kinderdagverblijf dat binnen Harmelen zal verhuizen van de Willem Alexanderlaan naar Groenendaal. In het najaar zal het project worden opgeleverd en kunnen de kinderen van Nijntje Pluis hun nieuwe verblijf in gebruik nemen.