• Ger echtpaar kreeg een grote bos bloemen.
• Ger echtpaar kreeg een grote bos bloemen. Foto: Alex de Kuijper

Burgemeester brengt felicitatiebezoek

harmelen • Burgemeester Molkenboer bracht onlangs een bezoek aan de heer en mevrouw Oskam-Spierenburg in Harmelen, om hen te feliciteren met hun 65-jarig huwelijksjubileum. De twee gaven elkaar op 29 mei 1957 het jawoord. 

Zij zijn allebei geboren in Harmelen en wonen nog steeds in het dorp. In hun jonge jaren woonde het echtpaar in een huis aan de Breudijk. Dat ruilden ze in voor een nieuw huis aan de Leidsestraatweg. Hier kon meneer Oskam van zijn hobby zijn werk maken, want rondom het huis ligt een fruitboomgaard. Ondanks dat het werk tegenwoordig door anderen wordt verricht, geniet hij nog dagelijks van zijn boomgaard. 

Handwerk

Mevrouw Oskam hield altijd van handwerk, met name breien. Samen met haar handwerkvriendinnen, verkochten zij jaarlijks op de Septembermarkt in Harmelen onder andere gebreide sokken, gebreide Nijntjes en kaarten. De opbrengst ging altijd naar Bartiméus, een organisatie die zich inzet voor mensen die slechtziend of blind zijn. Het handwerk is nu wat lastiger geworden, waardoor zij nu meer tijd besteed aan puzzelen en lezen. Zij hebben hun huwelijksjubileum in kleine kring gevierd.