zaterdag 18 juni

Workshop zomerstillevens
11:00-14:00, Woerden, KUNSTkajuit (oude Minkema-gebouw), Van der Valk Boumanlaan 7
Tijdens deze workshop gaan deelnemers al kijkend naar een stilleven op tafel, schilderen. Er wordt gewerkt met aquarelverf én aquarelpotloden. Het thema is 'zomer'. Denk bijvoorbeeld aan een vaas zonnebloemen of groente zo van het land met houten klompen ernaast. Docente Liza Schot zal deelnemers stap voor stap meenemen in het schilderproces. De workshop is zowel voor beginners als de meer gevorderde deelnemers. Deelname kost 35 euro. Meer informatie op de website van KUNSTaandenRIJN.

Rondleiding Het Klooster
11:00, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
Bezoekers nemen een kijkje achter deuren die normaal gesproken voor publiek gesloten blijven. Na afloop van de rondleiding staat een kopje koffie of thee klaar in de foyer. De rondleiding duurt ongeveer 90 minuten. Per rondleiding zijn acht bezoekers welkom. Kaarten à 3 euro zijn verkrijgbaar via www.kloosterwoerden.nl.

Streekmarktbespeling
13:15, Woerden, Petrustoren, Kerkplein 5b
Henk Verhoef zal het carillon bespelen.
www.carillonwoerden.nl

Musical Eilanders
15:00 en 19:00, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
Leerlingen van de musicalklas van Het Klooster spelen de musical Eilanders. Het is geïnspireerd op de musicalfilms Descendants van Disney. Deze dag speelt Cast B. Cast A speelt op zondag 19 juni, eveneens om 15.00 en 19.00 uur. Op ‘Descendants, de wereld van de sprookjes, is het al enige tijd rustig. De goede karakters hebben de slechte karakters verbannen naar een eiland. Totdat kroonprins Ben besluit om de kinderen van de slechteriken een kans te geven op de goede en vredelievende school. Een musical over goed en kwaad. Over hoe je opgroeit in een wereld, de rol van je ouders en de keuzes die je zelf maakt. Kaarten à 7,50 euro zijn verkrijgbaar via www.kloosterwoerden.nl. Tot 18 jaar is de toegang gratis.

zondag 19 juni

‘Muziek en vaders’
11:00-13:00, Woerden, House of Arts, Molenstraat 40
Schrijfcafé voor iedereen die van schrijven houdt, wel (weer) wat inspiratie kan gebruiken, in de schrijfflow wil komen, nieuwe technieken wil leren, ervaringen wil delen of inspiratie wil opdoen. Ieder Schrijfcafé staat bol van de inspirerende oefeningen die het schrijven stimuleren. Deze keer laten deelnemers zich inspireren door muziek en door vaders, want het is Vaderdag. Deelname kost 15 euro. Aanmelden kan via: tekst@winnyvanrij.nl.

Speurtocht
14:00, Harmelen, De Kievit, ingang naast Bisschopshof 2
Er zijn op De Kievit in deze tijd veel bloemen en kruiden te vinden. Sommige soorten worden bijzonder geacht omdat ze bedreigd worden of als indicatorsoort gelden. Een kwart van de plantensoorten bestaat uit planten die ‘waardevol' zijn. Bezoekers van het natuur- en milieucentrum kunnen met behulp van een zoekkaart een aantal van deze soorten proberen te vinden. Maar er staan ook gidsen klaar om bezoekers rond te leiden. Op het terrein zijn diverse zithoekjes om te genieten van rust en natuur.
www.dekievitharmelen.nl

maandag 20 juni

Aglow samenkomst
19:45, Woerden, Wijkcentrum Molenvliet, Stromenlaan 132a
Thema van de samenkomst is: ‘Volharding'. Maaike van der Molen zal hierover spreken.

woensdag 22 juni

Kiki Schippers
19:30, Woerden, Podium Bredius, Burg. H.G. van Kempensingel 31
De Woerdense Kiki Schippers won de publieksprijs én de persoonlijkheidsprijs bij Cameretten. Ze toert door het land met voorstellingen met een overdaad aan scherpe en ontwapenende liedjes en verzorgt stekelige en aanstekelijke bijdrages in de media. Deze voorstelling valt onder het zomerprogramma 'Het Klooster Speelt Buiten'. Kaarten à 12,50 euro zijn verkrijgbaar via www.kloosterwoerden.nl.

donderdag 23 juni

‘Koeiemart on Tour’
13:00-16:00, Harmelen, Dorpshuis, Schoollaan 8
Stadsmuseum Woerden gaat op reis met de Koeiemart tentoonstelling, welke eerder te zien was in het pop-up museum in de Rijnstraat. Iedereen die zin heeft om Koeiemart herinneringen op te halen of meer te horen en te zien over deze unieke traditie is welkom.

Lonneke Dort
19:30, Woerden, Podium Bredius, Burg. H.G. van Kempensingel 31
Lonneke Dort: won de juryprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival. In 2020 wordt Lonneke uitgeroepen tot één van de cabaretiers van de NRC 101 Nieuwe Talenten, een lijst met de kunstenaars voor de toekomst.Lonneke neemt je mee in een ogenschijnlijk licht verhaal en giet de zware dingen des levens het liefst in een vilein en droogkomisch lied. Deze voorstelling valt onder het zomerprogramma 'Het Klooster Speelt Buiten'. Kaarten à 12,50 euro zijn verkrijgbaar via www.kloosterwoerden.nl.