zaterdag 25 juni

Rondleiding Het Klooster
11:00, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
Bezoekers nemen een kijkje achter deuren die normaal gesproken voor publiek gesloten blijven. Het 'kloosteravontuur' begint bij de voorgevel van het markante gebouw. Langs de refter (balletstudio), de kelder, het theater in de voormalige kloostertuin en de kleedkamer, gaan deelnemers naar boven langs de cellen, muziekstudio’s om te eindigen op de theaterzolder. Zij krijgen bijzondere verhalen te horen over Het Klooster, de geschiedenis, haar bewoners, bezoekers en artiesten.Na afloop van de rondleiding staat een kopje koffie of thee klaar in de foyer. De rondleiding duurt ongeveer 90 minuten. Per rondleiding zijn acht bezoekers welkom. Kaarten à 3 euro zijn verkrijgbaar via www.kloosterwoerden.nl.

Musicalproductie Blond
19:00, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
Toneel en musical over vooroordelen. 'Het is niet zoals het lijkt' is een voorstelling over vijf jongeren op hun eerste dag op school. Durven ze zichzelf te zijn? Wie zijn de anderen en wat moet je van hen denken? Blond, met recht is een musical over Elle. Zij leidt haar perfecte leventje: perfecte vriend, perfecte vriendinnen, perfect huis. Totdat ze gedumpt wordt. Omdat ze een dom blondje is. Ze doet er alles aan om aan haar ex te bewijzen dat ze meer is dan haar blonde koppie. Een musical over vooroordelen en hoe je daar tegen moet vechten. Over kansen krijgen en ze pakken. En over de invloed van de macht. Kaarten à 7,50 euro zijn verkrijgbaar via www.kloosterwoerden.nl. Tot 25 jaar is de toegang gratis.

zondag 26 juni

‘Koeiemart on Tour’ in Bredius
13:00-16:00, Woerden, NME-centrum InBredius, Kievitsstraat 42
Stadsmuseum Woerden gaat op reis met de Koeiemart tentoonstelling, welke eerder te zien was in het pop-up museum in de Rijnstraat. Iedereen die zin heeft om Koeiemart herinneringen op te halen of meer te horen en te zien over deze unieke traditie is welkom.

‘Uur van lofprijzing’
18:30, Woerden, Kruiskerk, Mesdagplein 4
Thema van de dienst is: 'In het spoor van de geest'. Voorganger is ds. J.W. Stam. Achter het orgel zit Erick Versloot. Combo Alive zorgt voor de muziek.

dinsdag 28 juni

Fietstocht en gezonde lunch
10:00-13:00, Woerden, Inloophuis 'Leven met kanker', Wilhelminaweg 12
Dit voorjaar en deze zomer staat er geregeld een fietstocht op het programma die afgesloten wordt met een gezamenlijke gezonde lunch in het inloophuis. Het fietsen en de lunch zijn net als de andere activiteiten van het Inloophuis bedoeld voor iedereen die te maken heeft met kanker. De fietsroute is iedere keer weer anders en zal anderhalf tot twee uur duren. Alleen meedoen aan de fietstocht of juist niet fietsen en wel lunchen kan ook. De lunch is om 12.00 uur. Aanmelden of meer informatie vragen kan via: 06-14004496, e-mail: info@inloophuislevenmetkanker.nl of in het inloophuis tijdens openingstijden.

Circulaire Boulevard
20:00-22:00, Woerden, Duurzaamheidswinkel, Voorstraat 75
Een plek in Woerden waar bruikbaar materiaal uit alle afvalstromen weer een bestemming krijgt. Van bouwmaterialen van een sloopbedrijf tot aan kleding en alles ertussen in. Waar niet geld verdienen voorop staat, maar de waarde van spullen en van mensen. Die plek heet de Circulaire Boulevard Woerden. Als het aan Duurzaam Woerden ligt, komt deze plek er. De stichting houdt er een thema-avond over waar iedereen zich voor kan aanmelden via de website van Duurzaam Woerden. Toegang is vrij.
www.duurzaamwoerden.nl

donderdag 30 juni

Orgelconcert Gerben Budding
20:00, Woerden, Petruskerk, Kerkplein 5
Gerben Budding geeft een orgelconcert op het gerestaureerde Bätz-orgel. Op het programma staan werken van George Frideric Handel, Johann Sebastian Bach, Felix Mendelssohn-Bartholdy, César Franck (200 jaar geleden geboren) en Théodore Dubois. Het concert wordt besloten met een improvisatie waarvoor het koraalthema mag worden opgegeven door het publiek. De toegang is gratis, er is wel een collecte.

Muziek Finale Seizoen 21/22
20:15-21:15, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
Het cursistenseizoen wordt feestelijk afgesloten met alle muziekensembles van Het Klooster. Kaarten kosten 5 euro en zijn verkrijgbaar via www.kloosterwoerden.nl. Tot 25 jaar is de toegang gratis.

vrijdag 1 juli

Yoga Nidra
10:30, Woerden, Inloophuis 'Leven met kanker', Wilhelminaweg 12
Nathalie van Roon verzorgt een kennismaking met Yoga Nidra. Zij is als yogatherapeut/coach gespecialiseerd in het lesgeven aan mensen met onder andere chronische pijn, beperkingen en kanker. Aangezien er een beperkt aantal plaatsen is, is aanmelden verplicht. Dat kan via: 06-14004496, per e-mail: info@inloophuislevenmetkanker.nl of in het inloophuis tijdens openingstijden.