Mooie cijfers Kalsbeek College

woerden • Het slagingspercentage op het Kalsbeek College in Woerden is net als afgelopen jaren bovengemiddeld hoog: ruim 96 procent van de examenleerlingen sluit hun middelbare schoolperiode af met een diploma op zak. 

Een bijzondere vermelding waard is de prestatie van de eerste lichting havo-6-leerlingen die vier jaar geleden op locatie Schilderspark begonnen is. Hun ‘eerste’ examen zit erop en 99 procent van deze leerlingen is geslaagd voor de mavo. “Een mooie beloning voor deze nieuwe, succesvolle stroom op onze school”, aldus locatiedirecteur Han Koebrugge. 

Makkelijker

Deze leerlingen vervolgen na de zomervakantie hun schoolcarrière in 4-havo. Koebrugge: “In de eerste vier jaar is de basis voor het havo-niveau gelegd en zijn er havo-vaardigheden aangeleerd. De overstap van mavo naar havo zal hierdoor veel makkelijker verlopen.” Dat de havo-6 op het Kalsbeek College een schot in de roos is, blijkt ook uit de cijfers. Van de leerlingen die in 2018 gestart zijn, gaat 80 procent door naar de havo.

Met een slagingspercentage van maar liefst 100 procent zijn de vmbo-basis- en vmbo-kader-leerlingen van locatie Bredius extreem succesvol. “Al na het eerste tijdvak waren alle 55 basis-leerlingen geslaagd. En dat is echt ontzettend knap”, stelt locatiedirecteur Paul Verkade. “We dagen iedereen uit om het beste uit zichzelf te halen. Dat is gelukt, ook na voor kinderen de lastige coronaperiode waarin ze in hun derde leerjaar niet alle praktijklessen hebben kunnen volgen.”

Ook bij heel veel mavoXL-, havo- en vwo-leerlingen van het Kalsbeek College kan de vlag uit. Met een slagingspercentage van 98 procent op locatie Bredius en ruim 94 procent op locatie Schilderspark kunnen 543 leerlingen feestvieren en krijgen zij deze week hun diploma uitgereikt.


Handwerken voor goede doelen




FOTO



• Ada Meerwijk rijkt de cheque uit aan Stefan van Kuijk, voorzitter van Jong NL, afdeling Harmelen

harmelen • Deelnemers aan het Creatief Café (donderdag van 13.30 tot 16.30 uur) en de Creatieve Ontmoetingen (maandag van 10.00 tot 12.00 uur) in het Dorpshuis in Harmelen hebben het afgelopen half jaar gewerkt aan handgemaakte producten. Deze zijn rond Kerst en Pasen verkocht ten behoeve van vier goede doelen. Uiteindelijk kon er 1.600 euro worden overgemaakt naar: Jong Nederland -afdeling Harmelen (200 euro), Alzheimer Nederland - afdeling Westelijk Utrecht (200 euro), Hart voor Woerden - vluchtelingen Oekraïne (600 euro) en Giro 555 - vluchtelingen Oekraïne (600 euro).