Onthulling kunstwerk 'Een zwerm vissen'

woerden • Voor het gemeentehuis in Woerden is maandag 11 juli de onthulling van een bijzonder kunstwerk. Kunstenaar Eddy Kaijser maakte 'Een zwerm vissen' van zwerfafval uit de Woerdense wateren. 

Het kunstwerk is in opdracht van het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) gemaakt voor de viering van 900 jaar waterbeheer. Daarnaast stond de vis centraal in het verhaal over het 'Wonder van Woerden' in 1576. Roeland Heijne van de gemeente Woerden zal tijdens de bijeenkomst stil staan bij de problematiek rondom zwerfafval, wat de gemeente daar aan doet en wat de bijdrage is van de ruim 250 zwerfvuilambassadeurs. Die zijn als ‘special guest’ aanwezig bij de onthulling. Ook kunstenaar Eddy Kaijser, wethouder Jelmer Vierstra van de gemeente Woerden en hoogheemraad Karin Sommer-de Vries van het HDSR mogen niet ontbreken. Zij onthullen met elkaar het kunstwerk.


Fotokoffer politie verdwenen bij visplas 



foto


kamerik • De politie is op zoek naar een koffer met fotoapparatuur die op woensdag 22 juni tijdens een onderzoek in Kamerik is verdwenen. 

Agenten waren die dag bij visplas De Zwaan langs de IR. Enschedeweg voor een vermissingszaak. Ergens tussen 21.30 en 22.00 uur verdwenen is de koffer van de fotograaf verdwenen. Het kan zijn dat de vinder van deze koffer gedacht heeft dat deze spullen verloren waren en de koffer heeft meegenomen. Het gaat om een zwarte koffer met daarin een Canon spiegelreflexcamera, drie verschillende lenzen en een flitser. Op de koffer zit een sticker met daarop ‘Guido Sound and Vision’. Wie meer weet over de koffer, kan contact opnemen met de politie via: 0900-8844. Het is tevens mogelijk om de koffer in te leveren bij het lokale politiebureau, of hem op te laten halen door de politie. Anoniem inleveren is ook mogelijk.


Motorrijder overleden na botsing tegen lantaarnpaal 

kamerik • Een motorrijder is donderdag overleden na een ernstig ongeval in Kamerik. In de S-bocht op Teckop raakte het voertuig door onbekende oorzaak van de weg en botste tegen een lantaarnpaal. Een ambulance was snel ter plaatse. Ook landde er een traumahelikopter in de buurt. Dit om ter plekke medische hulp te verlenen, maar het mocht niet baten.