Kukele-boe voorlopig dicht

woerden • Het toegangshek van dierenweide Kukele-boe in Woerden blijft de komende gesloten voor het publiek. Dit is nodig omdat de aannemer is begonnen met de aanleg van het nieuwe wandelpad op de dierenweide in het Brediuspark.  

Bij de aanleg van dit asfaltpad is het te gevaarlijk om bezoekers op de dierenweide toe te laten. Dit gevaar geldt ook voor de geitjes, alpaca’s en schapenlammetjes en daarom zijn deze verhuist naar het schapenveld. Op dit veld in het Brediuspark zijn deze dieren achter het hek wel te zien. Zodra het kan gaan de dieren terug naar de dierenweide en gaat ook het toegangshek weer van het slot.

Herinrichtingsplan

Het aanleggen van het nieuwe wandelpad behoort bij het herinrichtingsplan van het centrumgebied van het Brediuspark. Door dit gebied rondom het Parkcafé te herinrichten is het onder meer mogelijk om een nieuw entreepad van de Burgemeester van Kempensingel naar de horecagelegenheid in de gerestaureerde Hofstede Batestein te maken. En ook een speeltuin nabij het terras van het café te realiseren.