• De drie jubilarissen van Verweij Houttechniek.
• De drie jubilarissen van Verweij Houttechniek. Foto: Thomas Sohilait

Verweij Houttechniek viert uniek jubileumfeest

woerden • In ruim één maand tijd waren er drie bijzondere jubileums te vieren bij Verweij Houttechniek. Theo de Bree en Jaap Koenekoop waren onlangs 40 jaar in dienst en Johan van der Haven viert in juli zijn 50-jarige werkjubileum. 

Eerder dit jaar werden er nog twee jubileums gevierd: Renate Burggraaf en Krzysztof Najgebauer zijn 10 jaar in dienst. Met ‘150 jaar Werken bij Verweij’ in het eerste halfjaar van 2022 genoeg reden voor een groot personeelsfeest. Dat werd afgelopen zaterdag gevierd. 

Verweij Houttechniek produceert en monteert houten ramen, deuren, kozijnen en prefab producten op maat voor de vastgoedonderhoudsbranche. Al meer dan 135 jaar doet dit familiebedrijf dat vanuit hun vestiging in regio Woerden. Johan is dan ook al de tweede medewerker in de geschiedenis van Verweij die 50 jaar in dienst is: in de jaren ‘70 gebeurde dit eerder.

Johan vertelt: "Ik kan me mijn eerste werkdag nog herinneren. Op de fiets met gereedschapskist achterop. Inmiddels zijn we vier generaties Verweij verder, maar het warme gevoel binnen het familiebedrijf is altijd gebleven. Een jubileum van 50 jaar is iets om wederzijds trots op te zijn." Johan gaat deze maand met pensioen: exact 50 jaar na zijn eerste werkdag. Jaap Koenekoop gaat die 50 jaar misschien ook halen. Hij stelt: "Zoals ik er nu in sta wel." Jaap staat bekend als de leermeester met engelengeduld. Iemand die altijd pluspunten in iemand ziet, talenten weet te ontdekken en leerlingen zich thuis laat voelen. Theo staat bekend als de herdershond die zijn erf streng bewaakt. Maar ook als een loyale en harde werker. In zijn slotwoord vertelt hij: "Dit bedrijf staat altijd voor je klaar. In goede én in slechte tijden.” Iets wat Johan en Jaap ook beaamden. Na de gezellige borrel en een heerlijk diner heeft Johan - als benoemde ereburger van Verweij Houttechniek - de feesttent aan de Barwoutswaarder geopend.