zaterdag 9 juli

Rondleiding Het Klooster
11:00, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
Bezoekers nemen een kijkje achter deuren die normaal gesproken voor publiek gesloten blijven. Na afloop van de rondleiding staat een kopje koffie of thee klaar in de foyer. Per rondleiding zijn acht bezoekers welkom. Kaarten à 3 euro zijn verkrijgbaar via www.kloosterwoerden.nl.

Woerden omgetoverd tot Montmartre
12:00-17:00, Woerden, Kerkplein
Speciale editie van Montmartre op het Kerkplein van Kunstkring Woerden in het kader van Woerden 650. De Woerdense kunstenaars Tineke Hoepman en Ria Blom zijn de initiatiefnemers van het evenement. De kleine vergoeding die aan de geportretteerden wordt gevraagd gaat voor een groot deel naar hospice De Mantelmeeuw in Woerden.

Kaasmarktbespeling
13:15-14:15, Woerden, Petrustoren, Kerkplein 5b
Themabespeling door gastbeiaardier Jeroen Heijungs.
www.carillonwoerden.nl

zondag 10 juli

OVErHOOP Koffiekerk
15:00, Woerden, Petruskerk, Kerkplein 5
Bijeenkomst van de OVErHOOP Koffiekerk in de tuin van de Petruskerk. Tijdens de bijeenkomst zal Nadine van der Wilt spreken, is er muziek en zal er koffie geschonken worden. Het thema van de bijeenkomst is: ‘Op reis met God’. Mocht het weer niet meewerken, dan zal de bijeenkomst in de kerk plaatsvinden.

dinsdag 12 juli

Kinderinstuif
10:00-12:00, Woerden, wijkcentrum Molenvliet, Stromenlaan 132a
Alle kinderen tussen de 6 en 12 jaar zijn welkom bij de kinderinstuif van Stichting Sinar Maluku. Er zijn spelletjes te doen, crea-activiteiten en er liggen boekjes om te lezen of lenen. Toegang is gratis. Iedere dinsdagochtend tijdens de zomervakantie.

woensdag 13 juli

Weekmarktbespeling
11:00-12:00, Woerden, Petrustoren, Kerkplein 5b
Weekmarktbespeling door vaste beiaardier Henk Verhoef.
www.carillonwoerden.nl

Bingo
14:00-16:00, Woerden, wijkcentrum Molenvliet, Stromenlaan 132a
Bingo voor volwassenen. Er zijn leuke prijzen te winnen. De kosten bedragen 4 euro per persoon. www.sinarmaluku.nl

Vlamousse
19:30, Kamerik, De Boerinn, Mijzijde 6
Vlamousse staat voor Brigitte van Bakel en Maya van As die na hun afstuderen aan de Koningstheateracademie besluiten samen verder te gaan. Vlamousse benoemt totdat er niks meer te benoemen valt. ‘Maak het bespreekbaar', is het credo. Geen onderwerp te pijnlijk of ze smijten het op tafel. Vol goede bedoelingen, maar desalniettemin misplaatst moraliserend, worstelen ze zich door de thema's van deze tijd. Kaarten à 12,50 euro zijn verkrijgbaar via www.kloosterwoerden.nl.