Extra starterswoningen in Kamerik

kamerik • Op verzoek van de gemeenteraad gaat het college actief op zoek naar een locatie waar het CPO-plan van Dorpsplatform Kamerik kan worden gerealiseerd. Een motie van ChristenUnie-SGP, CDA, VVD en Sterk Woerden kon donderdag rekenen op voldoende steun.

Het plan om jongeren zelf 24 (starters)woningen te laten bouwen - volgens het zogeheten collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO) - leek eerder van de baan te zijn. Bouwen op de schoollocatie aan de Overstek 1 zou volgens het college niet mogelijk zijn. Het dorpsplatform kwam daarop met alternatieve locaties, waaronder het oude korfbalveld, het bedrijventerrein aan de Lindenlaan en de strook tussen de Molentocht en het Voorhuis. 

Daphne van der Wind (CU-SGP) vindt dat het college serieus moet kijken naar deze locaties. "We willen dat er voor jongeren zo snel mogelijk wordt gebouwd in Kamerik en zien met dit voorstel een mogelijkheid om dat te regelen." In de motie roepen de partijen het college op om de zoektocht samen met het dorpsplatform op te pakken. Jan Zwaneveld van het dorpsplatform is blij met de steun. "Het is fijn dat er extra aandacht is voor jongeren. Zij hebben het echt moeilijk op deze huizenmarkt. We blijven daarom graag in gesprek over een CPO, want de behoefte is er echt!"

Raadsleden willen tevens dat een projectontwikkelaar extra én goedkope starterswoningen gaat bouwen op de locatie aan de Overstek.