Mooie slagingspercentages Minkema

woerden • Alle eindexamenleerlingen van de vmbo basis- en kaderopleidingen van het Minkema College in Woerden hebben hun diploma behaald. Ook alle mavoleerlingen mochten de vlag uithangen. 

Van de havoleerlingen wist 93 procent het diploma te halen. Datzelfde geldt voor 97 procent van de atheneum- en 94 procent van de gymnasiumleerlingen. Voor een aantal niet geslaagde leerlingen is het mogelijk om via het derde tijdvak alsnog te slagen.
Afgelopen vrijdag werd het tweede tijdvak het van de Centrale Examens afgerond en kregen leerlingen van het Minkema College te horen of zij hun middelbare schooldiploma hebben behaald. Voor het grootste deel vond dit spannende telefoontje al plaats op donderdag 9 juni (havo, vwo en mavo) danwel woensdag 15 juni (basis en kader), maar aangezien leerlingen ook dit jaar hun examens konden spreiden over meerdere tijdvakken, waren er ook leerlingen die pas vrijdag het verlossende antwoord kregen.
Na het eerste tijdvak stond de teller van geslaagde leerlingen al op hele mooie aantallen (bij basis en kader waren toen al alle leerlingen geslaagd), maar na het tweede tijdvak zijn daar dus nog meer geslaagde leerlingen bij gekomen. Maar liefst vijftien leerlingen zijn cum laude geslaagd, waarvan twee op het havo, negen op het vwo en vier mavo-leerlingen op het vmbo. Dit betekent dat zij gemiddeld een 8 of hoger hebben behaald voor hun eindexamenvakken.