• Annemieke Kalshoven-Tol.
• Annemieke Kalshoven-Tol. Foto: Onno Bakker

Annemieke Kalshoven-Tol directeur onderwijs Minkema College

Algemeen

WOERDEN • Het Minkema College in Woerden heeft vanaf 1 oktober een nieuwe directeur onderwijs. Annemieke Kalshoven-Tol wordt verantwoordelijk voor de gehele inhoud van het onderwijsaanbod van beide locaties. 

Met Kalshoven-Tol haalt de middelbare school een ambitieuze en betrokken directeur in huis die de plannen van de school verder ten uitvoer gaat brengen. Zij neemt het stokje over van Arjan van der Wart die zijn carrière vervolgt als rector-bestuurder van het Krimpenerwaard College.

Opleidingen
Sinds een aantal jaren werkt het Minkema College met een organisatiemodel waarbij er een duidelijke scheiding is tussen onderwijs en bedrijfsvoering. De directeur onderwijs kan zich puur richten op de ontwikkeling van de opleidingen, om de leerlingen zo goed mogelijk te bedienen. De directeur onderwijs wordt bijgestaan door een directeur bedrijfsvoering die zich bezighoudt met alle facilitaire, logistieke en organisatorische facetten van het onderwijs.

Het Minkema College wil jonge mensen niet alleen de school laten verlaten met een diploma, maar ook leren om op een democratische wijze met elkaar om te gaan. “Kennis meegeven is uiteraard cruciaal, maar wat wij de leerlingen en elkaar mogen meegeven, vergeten zij en wij de rest van ons leven niet”, aldus Kalshoven-Tol. “Dit democratisch burgerschap, dat het Minkema College hoog in het vaandel heeft staan, onderscheidt de school en is een kernwaarde waar ik graag een bijdrage aan wil leveren.”