• Het zomerpakket van Stichting Present.
• Het zomerpakket van Stichting Present. Foto: aangeleverd

Woerdense wethouder overhandigt zomerpakket aan Eritrees vluchtelingengezin

Algemeen

WOERDEN • Wethouder Jacques Rozendaal ging woensdag op bezoek bij een Eritrees vluchtelingengezin om een zomerpakket af te geven.  

In het pakket, dat is gevuld met ‘zomerse’ artikelen, zitten ook een aantal bonnen voor een dagje uit. Dankzij een aantal (lokale) sponsoren en ondernemers is het dit jaar gelukt om 88 pakketten samen te stellen en langs te brengen bij gezinnen in Woerden die om financiële en/of gezondheidsredenen niet op vakantie kunnen. Het is voor het derde jaar op rij dat Stichting Present Woerden, in samenwerking met Plaatselijk Beraad van Kerken, de zomerpakkettenactie houdt. 

Pannenkoekenmeel
Maatschappelijke organisaties konden gezinnen aanmelden voor de actie waarna Present de gezinnen koppelde aan vrijwilligers. Die stelden de pakketten naar eigen inzicht samen. Zo kon men er bijvoorbeeld een gezelschapsspel, buitenspeelgoed, tijdschriften en een taartmix in doen. In ieder pakket zijn ook een aantal ‘belevingsbonnen’, pannenkoekenmeel en een stuk kaas te vinden.

Rozendaal werd tijdens zijn bezoek vergezeld door Adrie van der Hoogen van Vluchtelingensteunpunt Groene Hart en Ellen Vossen van Stichting Present Woerden. Na een uitgebreide kennismaking werd er onder meer gesproken over het leven in Eritrea, de vlucht naar Nederland, het werk van Vluchtelingensteunpunt en het leven in de Stadspoort.