Vragen D66 over gevolgen prestatieafspraken

woerden • D66 wil weten wat de prestatieafspraken over woningbouw voor gevolgen hebben voor Woerden. De investeringsruimte voor woningcorporatie Cazas Wonen zou namelijk flink toenemen. 

Minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting) maakte begin deze maand, in ruil voor de afschaffing van de verhuurdersheffing per 2023, bindende prestatieafspraken met woningcorporaties, gemeenten en de Woonbond. Hierdoor komt er jaarlijks 1,7 miljard bij de woningcorporaties vrij. Dit geld is onder meer bedoeld om meer sociale huurwoningen te bouwen en bestaande woningen te verduurzamen. 

D66-raadslid Birgitte van Hoesel stuurde het college schriftelijke vragen om na te gaan wat de nationale prestatieafspraken gaan betekenen voor de prestatieafspraken die Woerden met Cazas Wonen is overeengekomen. Zo wordt per gemeente gestreefd naar 30 procent sociale huur in de hele voorraad. In het bestuursakkoord dat onlangs in Woerden is afgesloten, is de ambitie van 25 procent opgenomen. Er is ook geld beschikbaar om de leefomgeving te verbeteren. Van Hoensel wil weten of Woerden hier een aanvraag voor gaat doen. 


Opfriscursus van verkeerskennis

woerden • De gemeente Woerden verzorgt in september en oktober een opfriscursus van verkeerskennis voor inwoners van Woerden voor 65 jaar en ouder. Onder leiding van een expert van Veilig Verkeer Nederland worden deelnemers in twee bijeenkomsten op het gemeentehuis bijgepraat over de verkeersregels van dit moment. In de afgelopen 15 jaar zijn 40 procent van de verkeersregels aangepast. Meedoen is gratis, wel wordt verwacht dat deelnemers beide bijeenkomsten bijwonen. Inschrijven kan via de website van Veilig Verkeer Nederland: www.vvn.nl/agenda/utrecht/vvn-opfriscursus-woerden