Tijdelijk schoolgebouw aan Joekespad

woerden • Basisschool R. de Jager in Woerden krijgt een tijdelijk schoolgebouw aan het Mr. Joekespad. Die komt op de plek van het verharde veld. 

Het huidige gebouw van de R. de Jager aan de Van Slingelandtlanen gaat tegen de vlakte om plaats te maken voor een nieuw gebouw. Naar verwachting zal de 'noodschool' vanaf begin 2023 tot 2024 worden gebruikt. Met de keuze voor het verharde veld langs het Mr. Joekespad blijven alle openbare functies en voorzieningen in het gebied in stand, zo schrijft het college. Het gaat dan om het grote voetbal- of speelveld, het hondenuitrenterrein en het jongerenontmoetingspunt (JOP). Door het schoolplein openbaar en toegankelijk te laten zijn, blijft de functie van het verharde veld bestaan. 

Groen

Er was verzet tegen de komst van de tijdelijke school. Met name bewoners van het appartementencomplex aan het Suze Groenwegpad vrezen parkeer- en geluidsoverlast en een verlies van groen. Het schoolbestuur van de basisschool en de gemeente hebben beloofd zich maximaal in te zullen zetten om de overlast door de noodschool tot een minimum te beperken. Zo zal het personeel van de school de auto parkeren op de parkeerterreinen van de flatgebouwen aan de Van Slingelandt-lanen. Hier zal ook het brengen en halen van kinderen met de auto plaatsvinden. Verder is aan leerlingen, ouders en personeel gevraagd om zoveel als mogelijk te voet of met de fiets naar school te gaan.