Start van Cromwijck Jeugdfonds

woerden • Cromwijck Tennis en Padel start met ingang van 1 augustus met het Cromwijck Jeugdfonds. Hiervoor is de club een samenwerking aangegaan met de Voedselbank Woerden, Stichting Leergeld en Tennisschool Netwerk. 

Het fonds is bedoeld om sporten voor ieder kind in Woerden en omgeving mogelijk te maken. Voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen is dit niet vanzelfsprekend. Het Cromwijck Jeugdfonds biedt hen de kans om kennis te maken met tennis of padel. Vanuit het Cromwijck Jeugdfonds wordt de contributie, het lesgeld en/of materiaal vergoed zodat deze kinderen zorgeloos gebruik kunnen maken van een regulier lidmaatschap bij Cromwijck Tennis en Padel. Ouders die voor het fonds in aanmerking komen, kunnen zich via de website van Cromwijck Tennis en Padel aanmelden. Het proces is volledig anoniem ingericht. 

q  www.tvcromwijck.nl/jeugdfonds


Prijs Bike Cleaner

harmelen • De Bike Cleaner, een wasplaats voor mountainbikes, is op fietsbeurs Eurobike in Duitsland in de prijzen gevallen. Een vakjury beloonde de uitvinding met de Innovators Prize. De Bike Cleaner is een vaste, in de grond verankerde zuil, om mountainbikes schoon te spuiten na een tocht door het bos. Zo kan de fiets weer schoon mee naar huis. De eerste Bike Cleaner werd in 2021 geplaatst bij een horecagelegenheid in Ede. Sindsdien zijn er meer dan tien bijgekomen, nabij populaire mountainbikeroutes. Door de prijs staat het fietsspuitstation uit Harmelen ook in het buitenland in de spotlights.