• Burgemeester Molkenboer met het diamanten bruidspaar.
• Burgemeester Molkenboer met het diamanten bruidspaar. Foto: Alex de Kuijper

Bezoek aan diamanten bruidspaar

woerden • Burgemeester Victor Molkenboer ging onlangs op de koffie bij de heer en mevrouw Visser in Woerden. Dit om hen te feliciteren met hun diamanten huwelijk.

Op 16 mei 1962 gaven zij elkaar het jawoord op het gemeentehuis. Het kerkelijke huwelijk vond een paar weken later plaats, op 7 juli. Mevrouw Visser-van der Linde is geboren in Haarlem en meneer Visser in Nijmegen. Door het werk van zijn vader verhuisde het gezin naar Haarlem. Daar ontmoette hij zijn vrouw tijdens het dansen.

Handboogschieten

In mei 1969 verhuisde het stel naar Woerden toen de heer Visser een baan kreeg aangeboden op het kantoor van de Rabobank in Utrecht. In zijn woonplaats richtte hij, samen met de heer Van de Scheur, ASV Bredius Handboogschieten op. Bij de club vervulde hij jarenlang diverse bestuurstaken.

Mevrouw Visser zat ondertussen niet stil. Twintig jaar lang was zij als vrijwilliger actief bij het Brediushonk. Zij voorzag gasten van bruiloften en verjaardagen van drankjes. Gezamenlijk organiseerden de heer en mevrouw Visser tien jaar lang reizen voor veteranen.

Het geheim van hun 60-jarige huwelijk? Geven en nemen.