Afbeelding
Foto: aangeleverd

Provincie wil meer plannen voor windenergie

woerden • Gemeenten in de provincie Utrecht hebben een half jaar de tijd gekregen om meer plannen voor windenergie te ontwikkelen. Anders grijpt het college van Gedeputeerde Staten in. 

Uit een tussenbalans blijkt dat Utrecht achter loopt in het behalen van de klimaatdoelen zoals die zijn vastgelegd in de Regionale Energiestrategie (RES). De RES regio's U16, Amersfoort en Foodvalley moeten samen 2,4 TWh zonne- en windenergie opwekken, maar de provincie verwacht dat volgens de huidige stand van zaken slechts 1,38 TWh haalbaar is. De provincie wil daarom voor 1 december meer zoekgebieden voor windmolens gemeld hebben. 

De gemeente Woerden wees eerder Barwoutswaarder en Reijerscop als zoekgebieden voor windenergie aan. Er moet nog een evaluatie plaatsvinden. 'Deze gebieden gaan we vergelijken om te bekijken welke locatie het meest geschikt is voor windenergie', verklaarde wethouder jelmer Vierstra onlangs nog. 'Dat doen we niet alleen. We gaan ook in gesprek met omwonenden en natuurorganisaties.’

Hendrie van Assem van Inwonersbelangen is er niet zeker van en wil van het college weten of het bij de twee locaties blijft. Hij heeft daarom schriftelijke vragen ingediend.  


Sponsorwandeling

kamerik • Inloophuis 'Leven met kanker' houdt op zaterdag 10 september een sponsorwandeling. Die begint bij Boer Bert in Kamerik. De vertrektijd is tussen 09.00 en 12.00 uur. De kosten voor deelname bedraagt 10 euro. Het geld wordt gebruikt voor het inloophuis. Het inloophuis in Woerden is een ontmoetingsplek voor mensen met kanker en hun naasten. Mensen met kanker kunnen er terecht voor activiteiten, voorlichting en een luisterend oor.


Opening jeu de boulesbaan





FOTO



kamerik • Bij Onvergetelijk Leven, een dagbesteding voor mensen met dementie, is maandag de nieuwe jeu de boulesbaan in gebruik genomen. Veel deelnemers woonden de feestelijke opening bij op de locatie in Kamerik. De baan ligt er dankzij Henk en Ans Blom, de eigenaren van de boerderij.