• De start van de Drakenbootraceis bij de Parijse Brug in Woerden.
• De start van de Drakenbootraceis bij de Parijse Brug in Woerden. Foto: aangeleverd

Tweede keer Drakenbootrace in Woerden

Algemeen

WOERDEN • De tweede editie van de Drakenbootrace in Woerden vindt plaats op zaterdag 3 september.

Tijdens de race nemen boten, met elk acht roeiers en één trommelaar, het tegen elkaar op. Vanaf de Parijse Brug varen de boten een deel van de Singel af. De wedstrijden vinden plaats tussen 13.00 en 17.30 uur. Ieder team vaart tenminste twee heats. De snelste teams gaan door tot er uiteindelijk een nummer 1, 2 en 3 gehuldigd kan worden. Ook voor het meest origineel geklede team is er een prijs.

Pluchen leeuw
Toeschouwers kunnen vanaf de kant genieten van de wedstrijden en muziek. Het cateringaanbod bestaat uit onder andere drankjes, poffertjes, saté en ijsjes. Verder kunnen zij het goede doel steunen door een pluchen leeuw of een armbandje te kopen. Dit doel is Friends4Owen. Bij Owen Jordan uit Woerden werd in 2015 - toen hij 7 jaar was - hersenstamkanker ontdekt. Hij is tot groot verdriet van zijn naasten in de zomer van 2016 overleden. 

Onderzoek
Onder de naam Friends4Owen zamelen zijn familie en vrienden geld in voor Stichting Semmy (www.stichtingsemmy.nl/). Deze stichting heeft als doel de levensverwachting en overlevingskansen te vergroten van kinderen die getroffen zijn door deze agressieve vorm van kanker. Voor dit wetenschappelijk onderzoek is veel geld nodig.

Lionsclub Woerden Castellum Laurum organiseert de Drakenbootrace voor de tweede keer. Het is een van de vele evenementen in het kader van het feestprogramma Woerden 650 jaar.
De inschrijving is zo goed als rond, maar voor de late beslissers zijn er nog één of twee startplaatsen voor een team van negen personen beschikbaar.

www.woerdencastellumlaurum.lions.nl