Collecte inloophuis

woerden • Na twee jaar zonder collecte, wil Inloophuis ‘Leven met kanker’ dit jaar weer langs de deuren in Woerden, Kamerik, Zegveld, Harmelen en Linschoten. Voor verschillende wijken in de gemeente worden nog collectanten gezocht voor de komende collecteweek van maandag 29 augustus tot en met zaterdag 3 september. Het kost ongeveer twee uur aan vrije tijd. Collecteren kan vaak in de eigen wijk of – als dat gewenst is – ergens anders binnen de gemeente Woerden. In overleg bepaalt de collectant zelf welke straat of straten zij/hij voor haar/zijn rekening neemt. Het geld is hard nodig is om de activiteiten van het inloophuis te kunnen voortzetten. Aanmelden kan via: 06-14004496/0348-447643 of e-mail: info@inloophuislevenmetkanker.nl.


Vragen over reuzenberenklauw

woerden • Inwonersbelangen wil dat de gemeente Woerden de bestrijding van de reuzenberenklauw opvoert. Dat blijkt uit vragen van de lokale partij aan het college. 

De reuzenberenklauw, een invasieve exoot, heeft geen natuurlijke vijanden en verspreidt zich daardoor razendsnel. Hierdoor komen andere plantsoorten in de verdrukking. Daar komt nog bij dat de het sap van de plant bij aanraking met de huid - in combinatie met zonlicht - irritaties en brandwonden kan veroorzaken. 

Raadslid Jeanet de Mari wijst op een berm langs de Appellaan nabij de Dorpeldijk in Harmelen. Die is deels gemaaid. In het ongemaaide stuk groeit de reuzenberenklauw. Zij wil weten of de planten daar nog worden verwijderd. Ook vraagt zij of het college weet waar in de gemeente Woerden exotische woekerplant zoal groeit en of de planten actief worden verwijderd.  


Kunstlint en Atelierroute

woerden • Na twee jaar is Kunstlint terug. Van zaterdag 3 september tot en met zondag 2 oktober exposeren kunstenaars uit Woerden, Zegveld, Kamerik en Harmelen in etalages van winkeliers in het centrum van Woerden. Voor de kleinere bezoekers is er een speurtocht uitgezet met (kleine) prijzen voor wie de rebus kan oplossen. Deze is gratis op te halen bij VVV Woerden en Stadsmuseum Woerden. Alle informatie staat op www.atelierroutegrootwoerden-kunstlint.nl. 

De Atelierroute is dit jaar op zaterdag 1 en zondag 2 oktober. Deze editie heeft als thema 'De cirkel is rond' gekregen. Daarmee haakt de organiserende stichting in op de Singel die in 2022 weer haar volledige ronde om Woerden golft en daarmee de oude stadscontouren herstelt. Naast dit historisch element leent de ronde vorm zich natuurlijk voor een oneindig aantal kunstuitingen. Meer informatie over de Atelierroute is te vinden op www.atelierroutegrootwoerden.nl.