• Foto inwoners Zegveld, gemaakt tussen 1900 en 1920.
• Foto inwoners Zegveld, gemaakt tussen 1900 en 1920. Foto: aangeleverd

RHC zoekt vrijwilligers voor project

zegveld • Het Regionaal Historisch Centrum Rijnstreek en Lopikerwaard (RHC) is gestart met een nieuw crowdsourcingproject: het digitaal ontsluiten van de bevolkingsregisters van Zegveld, lopende van 1880 tot 1900. Het RHC zoekt nu vrijwilligers die - vanuit huis - willen helpen om alle gegevens digitaal toegankelijk te maken.

In de bevolkingsregisters staan alle inwoners van Zegveld uit die periode beschreven, met naam, geboortedatum, beroep en woonplaats. 'Het is de bedoeling dat van alle 254 scans een aantal gegevens wordt overgetypt, zodat deze informatie op de website van het RHC geplaatst kan worden', schrijft de instantie. 'Door hier aan bij te dragen, helpt u de doorzoekbaarheid van de collectie en de website van het RHC te verbeteren. Het zal dan voor elke stamboomonderzoeker makkelijker zijn om informatie te vinden over zijn of haar voorouders.'

Goed leesbaar

Op de website van het RHC is meer informatie te vinden over het project en hoe vrijwilligers zich kunnen aanmelden. Zij kunnen direct beginnen. 'De registers uit de periode 1880 tot 1900 zijn voor iedereen goed leesbaar, ervaring of kennis is dus niet nodig', aldus het RHC.  

q  https://rhcrijnstreek.nl/bronnen/crowdsourcing/