vrijdag 26 augustus

Muziek van César Franck
20:15, Woerden, Bonaventurakerk, Rijnstraat 60
In de serie Bonaventuraconcerten speelt de Tilulair organist van de Bonaventura, Geerten Liefting, een orgelconcert waarin vooral muziek gespeeld wordt van César Franck. Deze componist geldt als een van de belangrijkste orgel-componisten en staat zeer centraal dit jaar omdat hij dit jaar precies 200 jaar geleden geboren werd in Luik. Het transeptorgel in de Bonaventurakerk is een instrument waarop het werk van Franck uitstekend uitgevoerd kan worden. De entree is 10 euro.
www.bonaventuraconcerten.nl

zaterdag 27 augustus

10:00-11:00, Woerden, Logeerhuis Bredius, Park Oudeland 74
Elke laatste zaterdag van de maand opent Logeerhuis Bredius de deuren voor belangstellenden. Men wordt ontvangen met koffie/thee met wat lekkers, er is de mogelijkheid het logeerhuis te bekijken en volop informatie te krijgen. Het kan helpen mensen te stimuleren alvast te gaan kijken en niet te wachten tot het water aan de lippen staat. Preventief inzetten van logeerzorg is bewezen effectief tegen overbelasting bij mantelzorgers en voorkomt crisissituaties en acute uitplaatsing naar een verpleeghuis. En het houdt mantelzorgers gezonder. Ook mensen die misschien vrijwilliger willen worden zijn welkom om langs te komen.
www.logeerhuisbredius.nl

Montmartre bij De Klinker
12:00-17:00, Noorden, café De Klinker, Simon van Capelweg 111
Behalve portretschilders, karikatuurtekenaars en andere vormen van beeldende kunst, zal er tijdens dit evenement nog meer te horen, proeven en beleven zijn. Zo is er een accordeonist, dichter, staan er Franse hapjes op de menukaart en is er voor de kleintjes van alles te doen.

K’araoke in K’77
20:30, Woerden, K'77, Hoge Rijndijk 3a
Bezoekers worden uitgenodigd zomerse hits te zingen op het poppodium tijdens het evenement K’araoke. De entree is gratis.

dinsdag 30 augustus

Voetmassage
09:30, Woerden, Inloophuis ‘Leven met Kanker’, Wilhelminaweg 12Liesbeth Dam geeft aan diverse mensen die met kanker te maken hebben een voetmassage. Door middel van deze massage worden de organen, spieren en weefsels geactiveerd en afvalstoffen makkelijker afgevoerd. Voetmassage geeft een diepere ontspanning op het fysieke en geestelijke vlak en kan tot een afname van stress leiden. Aanmelden kan via: 06-14004496, per e-mail: info@inloophuislevenmetkanker.nl of in het inloophuis tijdens openingstijden.

woensdag 31 augustus

Art Journal bij inloophuis
10:00-12:00, Woerden, Inloophuis 'Leven met Kanker', Wilhelminaweg 12
Corrie Berends en Eline van Maanen verzorgen een workshop Art Journal – Mixed Media. Vrij vertaald zou je kunnen zeggen dat deelnemers een kunst-journaal of kunst-dagboek maken. Teken- of schilderervaring is niet nodig. Aanmelden kan via: 06-14004496, per e-mail: info@inloophuislevenmetkanker.nl of in het inloophuis tijdens openingstijden.

zaterdag 3 september

Repair Café Woerden
09:30-12:00, Woerden, Industrieweg 2
Bewoners kunnen langskomen met kapotte spullen om deze (gratis) te laten repareren. Te denken valt aan een defecte lamp, broodrooster of speelgoed. Maar ook kleding kan worden hersteld.

Reünie
20:00, Woerden, Podium Bredius, Burgemeester H.G. van Kempensingel 31
Theatergroep de Realiteit bestaat 50 jaar en dat wordt gevierd met een reünie voor leden en oud-leden. Elk lid mag één introducé meenemen. Aanmelden kan via: lustrum@realiteit.nl.

Bingo
20:30, Woerden, kantine SC Woerden, Steinhagenseweg 7
Maandelijkse bingoavond (elke eerste zaterdag van maand) bij de voetbalclub. Er worden dertien ronden bingo gespeeld met daarin twee keer een semi super ronde met de hoofdprijs van 75 euro en één keer de super ronde met de hoofdprijs van 150 euro. In een van deze ronde de kaart vol voor het 57e getal, dan verhoogt de organisatie het prijzenbedrag met 125 euro. Na ronde zes is er een pauze met daarin een loterij met de hoofdprijs van een nauwelijks te tillen levensmiddelenmand. Alle prijzen zijn om te wisselen tegen een waardebon van Kaas- en Kiphandel Van Bemmel uit de Voorstraat. Voor dertien ronden bingo betalen deelnemers 10 euro. De kantine is vanaf 19.00 uur geopend.

zondag 4 september

Instaprondleiding in Stadsmuseum Woerden
14:00-15:00, Woerden, Stadsmuseum Woerden, Kerkplein 6
Deze zomer kunnen bezoekers elke derde donderdag en eerste zondag van de maand meedoen met de gratis instaprondleiding. Deze duurt een klein uur. Het bezoek start met een kijkje bij de feesttentoonstelling Woerden 650 jaar stad. Hoe ging dat eigenlijk in 1372 met die stadsrechten? En hoe vierde Woerden het feest 50 jaar geleden? Vervolgens vertellen de rondleiders meer over het historische stadhuis, waarin het museum is gevestigd. Deelnemers betalen de reguliere entree, de rondleiding is gratis. Meer informatie: 0348-431008 of e-mail: contact@stadsmuseum.nl. De rondleidingen zijn 4 en 15 september.