Geloofsgemeenschap viert 150+1-jarig bestaan

de meije • Geloofsgemeenschap Onze Lieve Vrouw Geboorte in De Meije (onderdeel van de RK Parochie Pax Christie) viert begin september feest. Dit om stil te staan bij het 150+1-jarig bestaan.  

"We hadden het jubileum graag vorig jaar al gevierd", vertelt voorzitter Joop Verheul van de feestcommissie. "Dat was echter niet mogelijk vanwege de toen geldende corona-maatregelen. Vandaar dat we het nu uitgebreid vieren met als logo '150+1'. Op de grote banner voor de kerk in het dorp is dit al maanden zichtbaar."

Al aan het begin van de zomervakantie kregen alle parochianen als verrassing een tasje. Hierin zat de feestelijke uitnodiging voor de festiviteiten en een kaars met een afbeelding van het bekende kerkje in het dorp. In de tas zat tevens een puzzelboekje met tien verschillende puzzels. Als klap op de vuurpijl was er een kleurplaat-wedstrijd georganiseerd. De afbeelding was door een heuse cartoonist vervaardigd. Markant in beeld daarbij is de huidige pastoor Huub Spaan, die de cartoontekening wel kon waarderen.

De feestcommissie rekent erop dat er vele inzendingen van compleet ingevulde puzzelboekjes en kleurplaten binnenstromen de komende weken. Na de feestelijke viering op zondag 11 september zullen de winnaars bekend worden gemaakt en de prijzen uitgereikt.

Op de exacte feestdatum '150+1' - dat is op donderdag 8 september - is er 's avonds in de kerk voor de parochianen een feestelijke bijeenkomst zijn waarbij het gerestaureerde Maarschalkerweerd-orgel bespeeld zal worden door de bekende organist Geerten Lieftink. Hij gaat dit doen middels improvisatie bij de vertoning van een oude stomme film. Op zondag 11 september is er een feestelijke viering in de buitenlucht, met aansluitend nog een gezellig samenzijn.