Zorgen om jonge bomen

woerden • Inwonersbelangen maakt zich zorgen over het grote aantal jonge bomen in Woerden dat vroegtijdig het loodje legt. 

De laatste jaren zijn er in de gemeente veel bomen gekapt. Daarvoor zijn nieuwe bomen terug geplant, maar die houden het niet lang vol. 'Iedereen weet dat je nieuwe bomen moet volgen en water moet geven totdat ze geworteld zijn', zegt Hendrie van Assem van de lokale partij. 'Je hoeft dus niet helderziend te zijn om te constateren dat de gemeente achter de feiten aanloopt en dus weer tegen kosten aanloopt om deze dode bomen te vervangen.' Een extra punt van aandacht is de in zijn ogen 'armetierige aanplant' op de zuidpunt van het Defensie-eiland. Volgens bewoners zijn hier al diverse keren bomen neergezet, maar slaan deze niet aan. Van Assem wil weten waarom de jonge aanplant het zo slecht doet.


Kunst in ziekenhuis 

woerden • In de Atriumhal van het St. Antonius Ziekenhuis in Woerden is tot en met vrijdag 28 oktober werk te zien van Tineke Hoepman en Conny de Vroomen. Hoepman exposeert haar schilderijen. Zij maakt portretten, landschappen en schilderijen van dieren. De Vroomen is een beeldend kunstenaar. Haar beelden zijn een weergave van haar levenspad. Zo combineert Conny glas en porselein tot fragiele objecten.


Scooterrijdster gewond

harmelen • Een scooterrijdster is dinsdagochtend gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de kruising van de Leidsestraatweg met de Breudijk in Harmelen. Als gevolg van de aanrijding kwam het meisje hard ten val en liep letsel aan haar gezicht op, ondanks dat ze een helm droeg. De scooter raakte flink beschadigd. Door het ongeluk was er tijdelijk verkeershinder. Omwonenden klagen al langere tijd over de hoeveelheid ongelukken op de onoverzichtelijke kruising.