Theatervoorstelling over dementie in Het Klooster

woerden • Op uitnodiging van Stichting Logeerhuis Bredius speelt MATZER Theaterproducties op donderdag 8 september vanaf 14.30 uur het stuk 'Je kunt me gerust een geheim vertellen’ in Het Klooster in Woerden. Het gaat om een positieve voorstelling over dementie. 

Dementie is volksziekte nummer één. Met deze voorstelling wil theatermaker Madeleine Matzer het onderwerp dementie bespreekbaar en zichtbaar maken. En laten zien dat dementie ook een waardevolle reis kan zijn met mooie, grappige en ontroerende contactmomenten, voor zowel de persoon met dementie als voor de naaste omgeving. 

Wiel

Madeleine heeft, net als veel naasten van mensen met dementie, zelf het wiel moeten uitvinden over hoe ze het best met haar moeders dementie kon omgaan. Haar ervaringen vormen de basis voor dit omvangrijke theaterproject, waarvoor MATZER samenwerkt met uiteenlopende organisaties (theaters, zorginstellingen, gemeenten en onderwijs). De voorstelling wordt gespeeld door actrice Juul Vrijdag (zelf ervaringsdeskundige, bekend van onder andere Dertigers, Dokter Deen, De Bende van Oss en Soldaat van Oranje).

Logeerhuis

Logeerhuis Bredius is mede ontstaan vanwege een behoefte aan logeerzorg voor mensen met een vorm van dementie. Mede daarom vindt de stichting het van belang deze voorstelling aan te bieden aan haar vrijwilligers en alle andere inwoners van Woerden. De laatste kaarten zijn beschikbaar via de website van Het Klooster.

q  www.kloosterwoerden.nl