• Lionsclub Woerden Catellum Laurum organiseerde zaterdag de Drakenbootrace voor Friends4Owen.
• Lionsclub Woerden Catellum Laurum organiseerde zaterdag de Drakenbootrace voor Friends4Owen. Foto: Paul van den Dungen

Tweede Drakenbootrace op Singel in Woerden groot succes

Algemeen

WOERDEN • Onder grote belangstelling streden zaterdag twaalf teams op de Singel in Woerden tegen elkaar tijdens de Drakenbootrace. 

Het was de tweede keer dat Lionsclub Woerden Castellum Laurum het evenement organiseerde. Dit om geld op te halen voor een goed doel, te weten ‘Friends4Owen’. Deze Woerdense stichting zamelt geld in voor het wetenschappelijk onderzoek naar hersenstamkanker bij kinderen. De opbrengst wordt binnenkort bekendgemaakt na berekening van alle inkomsten.

Trommelaar
Na het startsignaal van burgemeester Victor Molkenboer namen telkens drie teams van acht peddelaars het tegen elkaar op. Dit onder begeleiding van een eigen trommelaar. Tot het einde toe bleef het spannend, maar uiteindelijk won het team van Raditeq de eerste prijs. Op de tweede plek eindigde het team van Uijtewaal/Drieman en derde werd het team van het Futura College. Dit laatste team riep de andere scholen in Woerden op om volgend jaar mee te doen. 

De Oerlolmeiden sleepten met hun veelkleurige en uitbundige uitdossing en hun bijzondere warming-up de originaliteitsprijs in de wacht.

Het evenement werd gesponsord door onder andere Bolton, Uijtewaal, Severs Breeman, Notariskantoor Oudewater, De Beren Woerden, Purple Haze, Rent a café en het Kalsbeek College Bredius.