• Woerden heeft sinds kort een eigen 'Food Tour'.
• Woerden heeft sinds kort een eigen 'Food Tour'. Foto: PR

Woerden heeft vanaf nu een eigen ‘Food Tour’

Algemeen

WOERDEN • Woerden heeft sinds begin deze maand een ‘Food Tour’ waarbij deelnemers Woerdens Eigen producten kunnen proeven.

Het gaat om producten die zijn ontwikkeld in Woerden of het buitengebied. Inmiddels staan er 17 van deze streekproducten op de site van Stadshart Woerden en er komen er nog bij. 

De Woerdens Eigen Food Tour is een route waarbij mensen zelfstandig door het centrum van Woerden wandelen. De (ongeveer) twee uur durende tour is voor twee personen en gaat langs dertien ondernemers. Op tien adressen kunnen deelnemers de producten proeven, waaronder kaas, koffie of bier.

App
De tour kost 25 euro en kan op vrijdag en zaterdag worden gelopen, startend tussen 12.00 en 15.00 uur (dan zijn alle locaties open). Wie liever zonder route op pad gaat, kan de app ‘Spacetime layers’ downloaden (zowel voor iPhone  als Android). Zoek op ‘Woerdens Eigen’. In de app staan foto’s, video’s en teksten van lokale ondernemers in Stadshart Woerden. Ook leert de gebruiker bijzondere weetjes, bijvoorbeeld hoe zeep gemaakt wordt.

De Woerdens Eigen Food Tour is online te bestellen op de website van het Stadshart en te koop bij VVV Woerden.

www.stadshartwoerden.nl