• Diego Reijneker, Joost Kuiper en Ellen Plomp.
• Diego Reijneker, Joost Kuiper en Ellen Plomp. Foto: Paul van den Dungen

Jeugdsoos K’77 uit Woerden viert 45-jarig bestaan

Algemeen

WOERDEN • Jongerensociëteit K’77 viert komend weekend haar 45-jarig bestaan in het pand aan de Hoge Rijndijk 3a in Woerden. 

36 Jaar is Diego Rijneker inmiddels. Daarmee behoort hij tot de oude garde van K’77. Rijneker is een uitzondering op de regel dat bestuursleden officieel tot hun 25e in het bestuur mogen zitten. Ellen Plomp (21) gaat zijn werkzaamheden overnemen, samen met de eveneens 21-jarige Britney van Zijl. Ellen: “Van Diego heb ik een keurig mapje gekregen met daarin alles wat ik moet weten om zijn taak zo goed mogelijk over te nemen. Ik denk dat dit samen met Britney wel gaat lukken.”

Alternatieve muziek
K’77 is een jongerensociëteit die je in Woerden nergens vindt. Uit de speakers komt alternatieve muziek en de jongeren die er komen, hoeven niet zo nodig naar een grote stad om uit te gaan. “Ze hebben het juist hier erg naar hun zin”, merkt Rijneker. “Je hoeft hier niets. Wil je alleen maar een beetje muziek luisteren? Geen punt. Wil je een praatje aanknopen? Ook geen punt. De jongeren zijn hier in een veilige omgeving en er heerst een grote sociale controle. Iedereen is welkom.”

Ellen en Britney zijn van plan om wat meer jongeren van tussen de 15 tot 21 binnen te halen. Bijvoorbeeld door het organiseren van zogenaamde ‘21-min feesten’.

Reünie
Wat de genodigden en bezoekers komend weekend staat te wachten? Op vrijdag 9 september bestijgen vanaf 20.30 uur de bands Rocky Lemon en de Ratelsnakes het podium. Zaterdag 10 september klinkt er rockmuziek, ska en yotta en speelt de lokale band Bids. Zondag 11 september houdt K’77 een reünie voor genodigden en (oud-)medewerkers. Diego hoopt daar veel oude bekenden en vrienden tegen te komen. 

De overburen, waarmee de jongerensociëteit een goed contact onderhoudt, zijn middels een briefje op de hoogte gesteld van alle jubileumactiviteiten. “Dat stellen zij echt wel op prijs en ook zij zijn uitgenodigd om langs te komen.”