Dialoog centraal tijdens vijfde Regenboogweek

woerden • Tijdens de vijfde Regenboogweek van Coming Out Woerden dit jaar van 8 tot 15 oktober, ligt de nadruk op dialoog met inwoners, ondernemers en scholen/leerlingen in de stad. 

Naast vertrouwde events staan er ook nieuwe initiatieven op het programma. Zo is er dit jaar een samenwerking met het Minkema College, met als resultaat een bijeenkomst en debat over diversiteit in het dagelijks leven. Galerie Van Slagmaat verzorgt een prikkelende expositie met LHBTI+ thematiek. De officiële opening daarvan is op zaterdag 8 oktober. 

Livestream

Een dag later is in de Lutherse kerk de jaarlijkse Regenboogviering van de gezamenlijke kerken. Die zal ook thuis te volgen zijn via een livestream. Het thema is ‘Samen-leven uit de bron’. Op dinsdag 11 oktober om 12.00 uur zal de gemeente Woerden bij het gemeentehuis de regenboogvlag hijsen. Dit in het kader van Internationale Coming Out Dag. 

Terug van weggeweest is de Regenboogfilm in AnnexCinema. Dit jaar is er een heuse voorpremière van de Nederlandse film ‘El Houb’ van regisseur Shariff Nasr op dinsdagavond 11 oktober. De film is nu al een internationale hit en gaat over de Marokkaans-Nederlandse Karim die terugkeert naar zijn ouderlijk huis in Rotterdam om zijn ouders te vertellen dat hij op mannen valt. 

Dansvoorstelling

Op donderdagavond 13 oktober is er bij Galerie Van Slagmaat een gave lezing over LHBTI+ kunst door spreker Hoo Man Chan. Het Klooster brengt vrijdagavond 14 oktober ‘Trash Lake’, een vurige dansvoorstelling over seksuele identiteit en diversiteit. Tot slot sluit COW de week af met een Gayzellig borrel voor alle geïnteresseerden bij Park Bredius, op zaterdag 15 oktober om 15.00 uur. Wie nog een leuk idee heeft voor de Regenboogweek kan een e-mail sturen naar: comingoutwoerden@gmail.com.

q  www.facebook.com/comingoutwoerden 

q  www.instagram.com/comingoutwoerden