Inge Dekker verzorgt clinic

woerden • Voormalig professioneel zwemster Inge Dekker verzorgt op donderdag 15 september een clinic in zwembad Batenstein in Woerden. Dekker, die Nederland op verschillende Olympische Zomerspelen vertegenwoordigde, gaat zwemmers van ZPC Woerden helpen bij de vlinderslag. 

Dat is één van de moeilijkste slagen bij het zwemmen. Wie wil komen kijken bij de clinic, is van 18.00 tot 20.00 uur welkom om plaats te nemen op de tribune. ZPC Woerden is een club die wedstrijdzwemmen en waterpoloën aanbiedt. Wie interesse heeft, kan drie (gratis) proeflessen volgen. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar: zwemcommissie@zpcwoerden.nl of polocommissie@zpcwoerden.nl. Aanmelden voor de instroomgroep van het wedstrijdzwemmen kan eveneens. Meedoen kost 20 euro voor tien trainingen (de instroomgroep is voor leerlingen van de basisschool). Meer informatie via: zwemcommissie@zpcwoerden.nl.  


Bekervolleybal bij VTC Woerden 

woerden • De volleybaldames van Quadrant Bouw VTC Woerden trappen op zaterdag 10 september het nieuwe seizoen af met een dag vol bekerwedstrijden. 

Samen met Halley DS 1 uit de eerste divisie en VCE/PSV uit de tweede divisie zal in de Thijs van der Polshal gestreden worden om een plaats in de tweede ronde van de nationale beker. VTC dames 1 staat dit jaar onder leiding van hoofdtrainer Mark Hakhof. Hakhof is overgekomen van US Volleybal Amsterdam waar hij het tweede dames team in de topdivisie begeleidde. De eerste wedstrijd begint om 13.30 uur. VTC Woerden sluit het toernooi af om 16.30 uur.


Opstartcursus hardlopen 

woerden • Wie wil beginnen met hardlopen of zin heeft om het weer op te pakken, kan vanaf zaterdag 10 september meedoen aan de opstartcursus Start To Run. 

Onder begeleiding van één van de gecertificeerde trainers van Runners Club Woerden leren deelnemers in zeven weken 25 minuten aaneengesloten hardlopen op hun eigen tempo. Hierbij begeleiden en coachen de trainers bij een juiste loophouding en -techniek. Naast een goede conditie, veel gezelligheid en gezond bewegen in de buitenlucht krijgen zij informatie over hardlopen, kleding en voeding, huiswerkondersteuning (via een mailflow met o.a. een audiocoach), de ‘Complete Hardloopgids voor Beginners’, drie edities van het tijdschrift ‘Runners World’ en een lidmaatschap bij de Atletiekunie gedurende de cursus. De training begint 09.30 uur en inschrijven kan via: www.hardlopen.nl/zoek-en-boek/18195-yakult-start-to-run/ 

q  www.runnersclubwoerden.nl