vrijdag 9 september

Voorleesuurtje
10:30-11:15, Woerden, bibliotheek, Meulmansweg 27
Iedere maand is er een voorleesuurtje in de bibliotheek voor kinderen tussen 2 en 4 jaar oud. Vaste voorlezer Pim zal dan een mooi verhaal voorlezen. Aanmelden is niet nodig; ouders en hun kinderen kunnen gewoon binnenlopen.

Bemoedigingsconcert
19:30, Bodegraven, Dorpskerk, Oude Markt 1
Concert speciaal voor boeren en vissers, maar iedereen is welkom om te komen luisteren. Ds. A. Baas geeft een inleiding op alle psalmen die worden begeleid door organist Martin Mans. Sprekers tijdens deze avond zijn Tweede Kamerlid Roelof Bisschop (SGP) en Alexander Hendriks van de Boer Burger Beweging. De toegang is vrij.
www.muziekvoorelkaar.nl/bodegraven

Excelsior Promsconcert
20:00, Woerden, Kerkplein
Als onderdeel van het ‘Woerden 650 zomerweekend’ verzorgt muziekvereniging Excelsior een jubileumversie van de Proms. In samenwerking met Woerden650 en Woerden Bruist wordt dit een unieke happening, zeg maar gerust een Woerdense variant van het Maastrichtse Vrijthofconcert, met muziek voor jong en oud, van pop tot klassiek, door Excelsior Woerden, het Woerdens Promskoor en solisten. Stoelen staan klaar vanaf 19.00 uur, dus kom op tijd om een mooie zitplaats uit te zoeken op het Kerkplein, alvast een drankje te nuttigen bij Woerden Bruist en te luisteren naar Vintage Connection. Deze Woerdense band speelt tijdens de inloop en verzorgt ook de afterparty. Tickets à 12,50 euro zijn online te bestellen via de website van Excelsior. Wie liever ‘gewoon’ een kaartje koopt, kan terecht bij Friendly’s Cafetaria, Plantsoen 2, Vakdrogist Stouthart, Voorstraat 84-86 en Van Vliet Muziek, Leidsestraatweg 9.
www.excelsior-woerden.nl

zaterdag 10 september

Parkinson Café
09:45-12:00, Harmelen, InteraktContour (voorheen Boogh), Hendriklaan 7
De bekende neuroloog dr. Jorrit Hoff van het Antonius Ziekenhuis geeft een presentatie. Hij schreef samen met neuroloog Bas Bloem het boek 'De Parkinson Pandemie'. Via de website www.parkinsoncafe-woerden.nl kunnen belangstellenden zich opgeven en ook alvast een vraag stellen.

Vogelmarkt
13:00-15:00, Woerden, clubgebouw Avicultura, De Singel 43a
Tijdens de markt kunnen vogels, zoals kanaries, tropen en parkieten, gekocht en verkocht worden. Ook wordt er advies gegeven door leden van de vereniging over het houden en kweken van deze vogels. Iedereen is welkom, een kopje koffie is gratis.www.aviculturawoerden.nl

Swing & Doe Je Ding
13:00-18:00, Woerden, Podium Bredius, Burgemeester H.G. van Kempensingel 31
Swing & Doe Je Ding is een kleinschalig en alcoholvrij festival in het gebouw en de tuin van Podium Bredius. Het is een festival voor iedereen die zich niet thuis voelt op reguliere festivals en drukke evenementen. Er is live muziek, er zijn DJ's, er worden diverse workshops en activiteiten georganiseerd waaraan bezoekers mee kunnen doen. En er is lekker eten en drinken. Podium Bredius organiseert het festival in het kader van Woerden 650 jaar stad samen met de Meiden van Woerden en Abrona / NuDoen!. Entree is 5 euro. Meer informatie is te vinden op de website.
www.swingendoejeding.nl

zondag 11 september

Concert Jubilate Deo
14:30, Woerden, Bonaventurakerk, Rijnstraat 60
Gemengd zangkoor Jubilate Deo verzorgt een concert. Het koor zal geliefde en wereldberoemde koorwerken uitvoeren zoals het Ave Verum Corpus van Mozart en Panis Angelicus van Franck. Het gaat om koormuziek van het allerhoogste niveau die al eeuwen klinkt in de kerken wereldwijd. Het koor staat onder leiding van Geerten Liefting; organist is Bas Groenewoud. De toegang is gratis.

dinsdag 13 september

Koffieochtend
10:00-12:00, Woerden, Maranathakerk, Molenvlietbaan 10
Elke dinsdagochtend is er de mogelijkheid voor iedereen in de wijk Molenvliet en daarbuiten om met elkaar koffie te drinken en nader kennis te maken in de Maranathakerk. De inloop is er voor jong en oud. Voor kinderen is er een speelhoek aanwezig. Opgave is niet nodig, er is vrij entree. Meer informatie via: 0348-410111 of e-mail: kosterijmaranathakerk@gmail.com.

Lezing bij Club van Ooit
14:00, Woerden, Careyn, Utrechtsestraatweg 50
De Club van Ooit houdt haar eerste lezing van het seizoen 2022/2023. Kees Kortekaas vertelt over bekende Woerdenaren: ‘Kaaskoppen’. Toegang is vrij.

woensdag 14 september

Bingo
14:00-16:00, Woerden, wijkcentrum Molenvliet, Stromenlaan 132a
Iedere tweede en vierde woensdag van de maand wordt er bingo gespeeld bij stichting Sinar Maluku. Iedereen die van een gezellig spelletje houdt is welkom. Er zijn leuke prijzen te winnen.